Ανακάμπτουν τα hedge funds τον Ιούλιο

Οι αποδόσεις των hedge funds συνέχισαν την πορεία ανάκαμψης και τον Ιούλιο, ύστερα από ισχνές αποδόσεις τον Απρίλιο και τον Μάιο αλλά, στο επτάμηνο, τα κέρδη τους διαμορφώνονται ακόμη σε ποσοστά 3-4%, σύμφωνα με εταιρίες αναλύσεων του κλάδου.

του James Drummond

Οι αποδόσεις των hedge funds συνέχισαν την πορεία ανάκαμψης και τον Ιούλιο, ύστερα από ισχνές αποδόσεις τον Απρίλιο και τον Μάιο αλλά, στο επτάμηνο, τα κέρδη τους διαμορφώνονται ακόμη σε μονοψήφιο ποσοστό, σύμφωνα με εταιρίες αναλύσεων του κλάδου.

Ο όμιλος Hennessee επισημαίνει ότι τα hedge funds που παρακολουθεί στον κλαδικό δείκτη που εκπονεί απέδωσαν 2,35% τον προηγούμενο μήνα, ενώ στο έτος οι αποδόσεις διαμορφώνονται σε 3,61%.

Η εικόνα της ήπιας ανάκαμψης ύστερα από ένα απογοητευτικό δεύτερο τρίμηνο επιβεβαιώνεται και από τη Hedge Fund Research. Η HFR αναφέρει ότι ο δείκτης ΗFRI ενισχύθηκε κατά 2,15% τον Ιούλιο και κατά 4,1% στο έτος.

Στον αντίποδα, ο δείκτης S&P 500 έχει ενισχυθεί κατά 2,87% στο έτος, ενώ ο Dow Jones Industrial Average έχει υποχωρήσει πλέον του 1%, όπως αναφέρει η Hennessee.

H HFR αναφέρει ότι τα hedge funds έχουν προσελκύσει εισροές κεφαλαίων ύψους 10,9 δισ. δολ. στο δεύτερο τρίμηνο, γεγονός που σημαίνει ότι τα συνολικά κεφάλαια υπό διαχείριση διαμορφώνονται στα επίπεδα - ρεκόρ του 1,025 τρισ. δολ.

Τον Απρίλιο, τα hedge funds που ειδικεύονται στις αγορές ομολόγων δέχτηκαν ισχυρότατα πλήγματα από τις υποβαθμίσεις πιστοληπτικής αξιολόγησης των General Motors και Ford. Ο δείκτης της Hennessee σημείωσε αρνητικές μεταβολές τον Ιανουάριο, τον Μάρτιο και τον Απρίλιο.

Η εταιρία πάντως επισημαίνει ότι πολλά hedge funds επωφελήθηκαν τον Ιούλιο από θέσεις στο πετρέλαιο και από τη μεταβλητότητα στις αγορές συναλλάγματος που ακολούθησε την ανατίμηση του κινεζικού γουάν.

© The Financial Times Limited 2005. All rights reserved.
FT and Financial Times are trademarks of the Financial Times Ltd.
Not to be redistributed, copied or modified in any way.
Euro2day.gr is solely responsible for providing this translation and the Financial Times Limited does not accept any liability for the accuracy or quality of the translation

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v