Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η αισιοδοξία της Fed εμπνέει τη Wall Street

Σε υψηλότερα επίπεδα κινούνται οι τιμές των τίτλων στην αμερικανική χρηματιστηριακή αγορά, μετά την αναμενόμενη αύξηση επιτοκίων από τη Federal Reserve, καθώς οι επενδυτές επικεντρώνονται στην αισιοδοξία της για τις οικονομικές προοπτικές και όχι στις περαιτέρω αυξήσεις επιτοκίων.

Σε υψηλότερα επίπεδα κινούνται οι κινούνται οι τιμές των τίτλων στην αμερικανική χρηματιστηριακή αγορά, μετά την αναμενόμενη αύξηση επιτοκίων από τη Federal Reserve, καθώς οι επενδυτές επικεντρώνονται στην αισιοδοξία της για τις οικονομικές προοπτικές και όχι στις περαιτέρω αυξήσεις επιτοκίων.

Επίσης, η αμερικανική αγορά λαμβάνει ώθηση από το ράλι στο ιαπωνικό χρηματιστήριο, βάσει προσδοκιών για ανάκαμψη της εγχώριας αγοράς, από τις εκτιμήσεις για νέα ανατίμηση του κινεζικού γουάν, αλλά και από την αναβάθμιση των εκτιμήσεων για την American Express.

Εν τω μεταξύ, η τιμή του πετρελαίου διαμορφώνεται στα 63,35 δολάρια το βαρέλι στη Νέα Υόρκη, καθώς επανήλθε στο φυσιολογικό η ροή παραγωγής στα διυλιστήρια των δυο μεγαλύτερων παραγωγών καυσίμων στις ΗΠΑ.

Οι πετρελαϊκές τιμές είχαν ενισχυθεί κατά 3,6% σε τέσσερις ημέρες, λόγω ανησυχιών για πιθανές διαταραχές στην παραγωγή της Σαουδικής Αραβίας.

Ο γνωστός επιχειρηματίας George Soros δήλωσε σε κορεατική εφημερίδα ότι περιμένει μια ακόμη ανατίμηση του γουάν κατά 1-2% έως το Σεπτέμβριο.

Έντονες πιέσεις δέχεται ο τίτλος της Cisco Systems, μετά την ανακοίνωση των κερδών τετάρτου οικονομικού τριμήνου της εταιρίας. Αν και τα αποτελέσματα ευθυγραμμίστηκαν με τις προσδοκίες της αγοράς, οι εκτιμήσεις της Cisco για το επόμενο τρίμηνο απογοητεύουν τους επενδυτές.

Μετά το χθεσινό κλείσιμο της αγοράς, οι American International Group και Walt Disney ανακοίνωσαν αποτελέσματα τριμήνου που ξεπερνούν τις εκτιμήσεις των αναλυτών.

Στο μέτωπο των αναλυτών, η Morgan Stanley αναβάθμισε τη σύστασή της για τη μετοχή της American Express σε ”equal weight”, αποδίδοντας την αλλαγή σε αύξηση των περιθωρίων κερδοφορίας της από 13% σε 19%, σύμφωνα με τα μοντέλα του διεθνούς οίκου.

Συγκεκριμένα, ο δείκτης Dow Jones διαμορφώνεται στις 10.657,05 μονάδες με κέρδη 0,40%, ο δείκτης υψηλής τεχνολογίας Nasdaq κινείται ανοδικά κατά 0,21%, στις 2.178,54 μονάδες και ο S&P 500 ενισχύεται κατά 0,28%, στις 1.234,79 μονάδες.

Εν τω μεταξύ, θετικές τάσεις επικρατούν και στις βασικές ευρωπαϊκές αγορές, με τον δείκτη FTSE 100 του Χρηματιστηρίου του Λονδίνου να σημειώνει κέρδη 0,20% στις 5.374,60 μονάδες, τον γαλλικό δείκτη CAC 40 να ενισχύεται κατά 0,39% στις 4.509,41 μονάδες και τον δείκτη Dax του Χρηματιστηρίου της Φρανκφούρτης να διαμορφώνεται στις 4.955,08 μονάδες με κέρδη 0,94%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v