Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Wall: Ανοδικές τάσεις λόγω macro

Ανοδικά εξακολουθεί να κινείται η Wall Street καθώς οι επενδυτές επιλέγουν να επικεντρωθούν περισσότερο στα θετικά νέα από το μέτωπο της μακροοικονομίας και το πετρέλαιο έχει υποχωρήσει από τα νέα υψηλά, εν αναμονή των αποφάσεων της Fed για τα επιτόκια. Άνοδος στην Ευρώπη, κέρδη άνω του 1% για DAX και CAC 40.

Ανοδικά εξακολουθεί να κινείται η Wall Street καθώς οι επενδυτές επιλέγουν να επικεντρωθούν περισσότερο στα θετικά νέα από το μέτωπο της μακροοικονομίας και το πετρέλαιο έχει υποχωρήσει από τα νέα υψηλά, εν αναμονή των αποφάσεων της Fed για τα επιτόκια. Άνοδος στην Ευρώπη, κέρδη άνω του 1% για DAX και CAC 40.

Ειδικότερα, περαιτέρω ενίσχυση, αν και με επιβραδυμένο ρυθμό, σημείωσαν η παραγωγικότητα αλλά και το κόστος εργασίας ανά μονάδα προϊόντος στις ΗΠΑ κατά το β’ τρίμηνο του 2005. Τα στοιχεία υποδεικνύουν ότι ο πληθωρισμός έχει επιβραδυνθεί.

Με ενδιαφέρον αναμένεται η συνεδρίαση της Federal Open Market Committee κατά την οποία αναμένεται να αυξήσει τα επιτόκια κατά 25 μονάδες βάσης, στο 3,5% και να υποδηλώσει ότι θα συνεχίσει να ενισχύει τα επιτόκια με μετριασμένο ρυθμό, καθώς η αυξημένη εμπιστοσύνη στην ισχύ της αμερικανικής οικονομίας σημαίνει ότι η κεντρική τράπεζα επικεντρώνεται στους πληθωριστικούς κινδύνους.

Σε ό,τι αφορά το ”μαύρο χρυσό”, η τιμή του προϊόντος στην αγορά της Νέας Υόρκης κινείται μεν πτωτικά, ωστόσο τιμάται στα 63,60 δολ. ανά βαρέλι, ενώ νωρίτερα την Τρίτη έφθασε μέχρι το νέο υψηλό των 64,27 δολ. το βαρέλι καθώς οι προειδοποιήσεις από ΗΠΑ, Αγγλία και Αυστραλία για πιθανές επιθέσεις στη Σαουδική Αραβία, τη μεγαλύτερη παραγωγό στον κόσμο, επαναφέρουν το ”τρομοκρατικό premium”.

”Οι νέες υψηλές τιμές του αργού πετρελαίου είναι ανησυχητικές ωστόσο οι επενδυτές επιλέγουν να δώσουν έμφαση στα στοιχεία για την παραγωγικότητα” επισήμανε ο Art Hogan, της Jefferies & Co.. ”Γιορτάζουμε την έλλειψη πληθωρισμού από τα σημερινά στοιχεία” πρόσθεσε.

”Η ανθεκτικότητα της οικονομίας φαίνεται από τα στοιχεία” σχολίασε ο Lawrence Creatura, της Clover Capital Management.

Κέρδη αποκομίζει η μετοχή της Cisco η οποία αναμένεται να ανακοινώσει αποτελέσματα τα οποία σύμφωνα με τις εκτιμήσεις θα δείξουν αύξηση της κερδοφορίας στο τέταρτο τρίμηνο κατά 16% στα 1,6 δισ. δολάρια.

Ανοδικά κινείται ο τίτλος της Walt Disney η οποία ανακοινώνει τα μεγέθη του τρίτου τριμήνου μετά το πέρας της συνεδρίασης. Οι εκτιμήσεις των αναλυτών κάνουν λόγο για αύξηση κερδών κατά 33% στα 803,1 εκατ. δολ. ή 38 σεντς ανά μετοχή.

Ενισχύεται η μετοχή της Biogen με αφορμή τις θετικές εξελίξεις γύρω από την υπόθεση του φαρμάκου Tysabri το οποίο ενδέχεται να τεθεί ξανά σε κυκλοφορία μετά την απόσυρσή του από την αγορά στις 28 Φεβρουαρίου.

Θετική η εικόνα της Delphi Corp. μετά την ανακοίνωση της General Motors ότι εξετάζει το αίτημα της εταιρίας ανταλλακτικών για οικονομική βοήθεια. Σε σχετικό report η Goldman Sachs επισήμανε ότι η Delphi θα πρέπει να αποφύγει τη χρεοκοπία ενώ αναβάθμισε τη σύσταση για τη μετοχή σε ”in-line” από ”underperform”.

Κέρδη καταγράφει η King Pharmaceuticals η οποία εμφάνισε στο δεύτερο τρίμηνο κέρδη ύψους 44 σεντς ανά μετοχή και πωλήσεις 462,9 εκατ. δολ., έναντι 22 σεντς και 392,5 εκατ. δολ. αντίστοιχα που προέβλεπαν οι αναλυτές.

Πτωτικά κινείται ο τίτλος της Amgen Inc., μετά την υποβάθμιση σε ”neutral” από ”buy” από την UBS. Ανάλογη η κίνηση της Delta Air Lines με αφορμή την υποβάθμιση της σύστασης της Merrill Lynch & Co. από ”neutral” σε ”sell”.

Συγκεκριμένα, ο Dow Jones ενισχύεται κατά 0,69% στις 10.609 μονάδες, ο δείκτης υψηλής τεχνολογίας Nasdaq κινείται ανοδικά κατά 0,52% στις 2.175 μονάδες, ενώ ο S&P 500 αποκομίζει κέρδη 0,63% στις 1.230 μονάδες.

Σημαντικά κέρδη αποκόμισαν οι βασικές ευρωπαϊκές αγορές. Ο FTSE 100 ενισχύθηκε 0,36% στις 5.363,70 μονάδες, ο DAX στη Φρανκφούρτη σημείωσε άνοδο 1,48% και διαμορφώθηκε στις 4.909,48 μονάδες, ενώ στο Παρίσι ο CAC 40 ”έκλεισε” στις 4.491,69 μονάδες με κέρδη 1,14%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v