Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στο 3,5% αύξησε τα επιτόκια η Fed

Σε αύξηση των αμερικανικών επιτοκίων προχώρησε, για δέκατη συνεχόμενη φορά από τον περασμένο Ιούνιο, η Κεντρική Τράπεζα των ΗΠΑ. H Fed αύξησε τα επιτόκια βραχυπρόθεσμου διατραπεζικού δανεισμού κατά 0,25 μονάδες βάσης από το 3,25% στο 3,5%.

Στο 3,5% αύξησε τα επιτόκια η Fed
Σε αύξηση των αμερικανικών επιτοκίων προχώρησε, για δέκατη συνεχόμενη φορά από τον περασμένο Ιούνιο, η Κεντρική Τράπεζα των ΗΠΑ.

Συγκεκριμένα, η Fed αύξησε τα επιτόκια βραχυπρόθεσμου διατραπεζικού δανεισμού κατά 0,25 μονάδες βάσης από το 3,25% στο 3,5%.

Στην ανακοίνωση της η Fed αναφέρει ότι οι αυξήσεις των επιτοκίων θα συνεχίσουν να πραγματοποιούνται ”με ήπιους ρυθμούς”.

Όπως επισημαίνεται, ο δομικός πληθωρισμός ήταν σχετικά χαμηλός τους προηγούμενους μήνες ενώ μακροπρόθεσμα προβλέπεται ότι ο πληθωρισμός θα παραμείνει ελεγχόμενος, ωστόσο οι πληθωριστικές πιέσεις διατηρήθηκαν σε υψηλά επίπεδα.

”Η κατανάλωση συνολικά, παρά τις υψηλότερες ενεργειακές τιμές, δείχνει να έχει ενισχυθεί από τα τέλη του χειμώνα” αναφέρεται στην ανακοίνωση της Κεντρικής Τράπεζας των ΗΠΑ στην οποία σημειώνεται ότι ”οι συνθήκες στην αγορά εργασίας συνεχίζουν να βελτιώνονται σταδιακά”.

Σύμφωνα με τη Fed η οικονομία εμφανίζει περαιτέρω ενίσχυση όσο προχωρά το καλοκαίρι, ενώ οι κίνδυνοι υψηλότερου πληθωρισμού και επιβράδυνσης της ανάπτυξης θα παραμείνουν ελεγχόμενοι αν εφαρμοστούν οι κατάλληλες πολιτικές.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v