Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Wall: Υπό πίεση λόγω Dell, macro και πετρελαίου

Εντείνονται οι απώλειες στη Wall Street καθώς οι απογοητευτικές πωλήσεις της Dell, η νέα διεύρυνση του αμερικανικού εμπορικού ελλείμματος, η υποχώρηση της καταναλωτικής εμπιστοσύνης αλλά και το νέο ρεκόρ του πετρελαίου μέχρι και τα 67 δολ. δεν αφήνουν περιθώρια για αισιοδοξία. Πτώση στην Ευρώπη.

Εντείνονται οι απώλειες στη Wall Street καθώς οι απογοητευτικές πωλήσεις της Dell, η νέα διεύρυνση του αμερικανικού εμπορικού ελλείμματος, η υποχώρηση της καταναλωτικής εμπιστοσύνης αλλά και το νέο ρεκόρ του πετρελαίου μέχρι και τα 67 δολ. δεν αφήνουν περιθώρια για αισιοδοξία. Πτώση στην Ευρώπη.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Εμπορίου της χώρας, νέα διεύρυνση κατά 6,1% εμφανίζει το εμπορικό έλλειμμα των ΗΠΑ τον Ιούνιο, σε μια εξέλιξη που αποδίδεται στην αναρρίχηση των πετρελαϊκών τιμών κατά το εν λόγω διάστημα.

Ειδικότερα, το εμπορικό έλλειμμα των ΗΠΑ διαμορφώθηκε σε 58,8 δισ. δολάρια τον Ιούνιο, από 55,2 δισ. δολ. τον προηγούμενο μήνα. Οι αναλυτές προσδοκούσαν ότι το έλλειμμα της χώρας δεν θα ξεπερνούσε τα 57,2 δισ. δολάρια.

Παράλληλα, υποχώρηση της καταναλωτικής εμπιστοσύνης στις ΗΠΑ τον Αύγουστο καταδεικνύει η μέτρηση του μεγέθους από το Πανεπιστήμιο του Μίσιγκαν. Ο δείκτης διαμορφώθηκε στο 92,7 από 96,5 τον Ιούλιο και ενώ οι αναλυτές περίμεναν οριακή υποχώρηση στο 96,3.

Την ίδια στιγμή το πετρέλαιο κινείται σταθερά πάνω από τα 66 δολ. ενώ νωρίτερα η τιμή του άγγιξε τα 67,10 δολ. καταγράφοντας το πέμπτο ιστορικό ρεκόρ εντός της τρέχουσας εβδομάδας λόγω των προβλημάτων των αμερικανικών διυλιστηρίων που εντείνουν τις ανησυχίες για την δυνατότητα κάλυψης της αυξημένης ζήτησης.

Απώλειες καταγράφει η μετοχή της Dell. Τα αποτελέσματα που ανακοίνωσε χθες βράδυ μετά το κλείσιμο της αγοράς δεν ευθυγραμμίστηκαν με τις προσδοκίες των αναλυτών, καθώς η αμερικανική εταιρία τεχνολογίας παραδέχτηκε ότι υπέπεσε σε λάθη στρατηγικής στον ιδιαίτερα ανταγωνιστικό κλάδο των προσωπικών υπολογιστών στις ΗΠΑ.

Οι εταιρίες ημιαγωγών εμφανίζουν τις μεγαλύτερες απώλειες μεταξύ των κλάδων του S&P 500.

Υπό πίεση βρίσκονται και άλλες τεχνολογικές μετοχές όπως η Cisco Systems, η Microsoft και η Applied Materials.

Αρνητική η εικόνα της 3M μετά την ανακοίνωση ότι η Bank of America ξεκίνησε την κάλυψη της μετοχής με σύσταση ”neutral”.

Αντίθετα, ανοδικά κινείται ο τίτλος της United Technologies καθώς η Bank of America αναβάθμισε τη σύστασή της σε ”buy” από ”neutral”.

Συγκεκριμένα, ο δείκτης Dow Jones διαμορφώνεται στις 10.576 μονάδες με απώλειες 1,02%, ο δείκτης υψηλής τεχνολογίας Nasdaq κινείται έντονα πτωτικά κατά 1,28%, στις 2.146 μονάδες και ο S&P 500 υποχωρεί κατά 0,90%, στις 1.226 μονάδες.

Πτωτικές τάσεις επικράτησαν στις βασικές ευρωπαϊκές αγορές. Ο FTSE 100 στο Λονδίνο υποχώρησε 0,24% στις 5.345,80 μονάδες, ο DAX στη Φρανκφούρτη σημείωσε πτώση κατά 0,34% στις 4.937,33 μονάδες, ενώ στο Παρίσι ο CAC 40 διαμορφώθηκε στις 4.476,48 μονάδες με απώλειες 0,72%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v