Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η Wall επέλεξε να αγνοήσει το πετρέλαιο

Kέρδη αποκόμισε η Wall Street καθώς οι επενδυτές επέλεξαν να αγνοήσουν το νέο ρεκόρ που κατέγραψαν οι τιμές του πετρελαίου και άντλησαν αισιοδοξία από τα καλά εταιρικά νέα όπως η επέκταση της Yahoo στην Κίνα και η εκτίναξη των κερδών της News Corp.. Πτώση στην Ευρώπη.

Kέρδη αποκόμισε η Wall Street καθώς οι επενδυτές επέλεξαν να αγνοήσουν το νέο ρεκόρ που κατέγραψαν οι τιμές του πετρελαίου και άντλησαν αισιοδοξία από τα καλά εταιρικά νέα όπως η επέκταση της Yahoo στην Κίνα και η εκτίναξη των κερδών της News Corp.. Πτώση στην Ευρώπη.

Ειδικότερα, οι τιμές του ”μαύρου χρυσού” στην αγορά της Ν. Υόρκης άγγιξαν νέα επίπεδα ρεκόρ στα 65,85 δολ. καθώς στα μειωμένα αποθέματα βενζίνης που προκάλεσαν την ανοδική κούρσα της Τετάρτης έρχεται να προστεθεί σήμερα η αρνητική αναθεώρηση των προβλέψεων της IEA για την παραγωγή της Ρωσίας και των χωρών που δεν συμμετέχουν στον OPEC.

”Η αγορά εμφανίζεται εκπληκτικά ανθεκτική στα νέα ιστορικά υψηλά του αργού πετρελαίου” σχολίασε ο Art Hogan, της Jefferies & Co.

”Η αγορά πηγαίνει μία χαρά σήμερα με τις μετοχές χαμηλότερης κεφαλαιοποίησης να εμφανίζουν καλύτερη επίδοση σε σχέση με τα blue chips” επισήμανε ο Bryan Piskorowski, αναλυτής της Wachovia Securities.

Εν τω μεταξύ, στο μέτωπο των macro, οι λιανικές πωλήσεις των αμερικανικών επιχειρήσεων εμφανίζονται οριακά ενισχυμένες τον Ιούλιο, ενώ αναπάντεχη υποχώρηση εμφανίζουν οι αιτήσεις για επιδόματα ανεργίας την προηγούμενη εβδομάδα στις ΗΠΑ. Οι λιανικές πωλήσεις των αμερικανικών επιχειρήσεων εμφανίζονται ενισχυμένες κατά 1,8% τον Ιούλιο, έναντι 1,7% τον προηγούμενο μήνα.

Παράλληλα, την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 7 Αυγούστου κατατέθηκαν 308.000 νέες αιτήσεις για επιδόματα ανεργίας στη χώρα, έναντι εκτιμήσεων για αύξηση κατά 3.000 αιτήσεις από τις 312.000 που είχαν συμπληρωθεί την αμέσως προηγούμενη εβδομάδα.

Αναλυτές ανέφεραν ότι στήριξη στην αγορά παρείχε και η υποχώρηση των αποδόσεων κρατικών ομολόγων μετά την ανοδική κίνηση των τίτλων που πυροδότησε η αυξημένη ζήτηση ξένων επενδυτών κατά τη δημοπρασία 10ετών ομολόγων ύψους 13 δισ. δολ. που διενήργησε το αμερικανικό δημόσιο.

Κέρδη αποκόμισε ο τίτλος της Yahoo καθώς η είδηση για τη συμφωνία της εταιρίας να εξαγοράσει μερίδιο 40% της κινεζικής επιχειρηματικής ιστοσελίδας Alibaba.com έναντι τιμήματος ύψους 1 δισ. δολαρίων έτυχε της επιδοκιμασίας των επενδυτών.

Ανοδικά κινήθηκε η μετοχή της News Corp. η κερδοφορία της οποίας στο τρίμηνο εκτινάχθηκε κατά 67%.

Θετική η εικόνα των Alcan και Alcoa μετά την αναβάθμιση των μετοχών τους από ”neutral” σε ”buy” από την UBS.

Από τις μετοχές του Dow ενισχύθηκαν εκείνες των General Electric, McDonald’s, United Technologies και Exxon Mobil, η οποία ευνοήθηκε από την ανοδική κίνηση του πετρελαίου.

Στον αντίποδα, πιέσεις δέχθηκε ο τίτλος της Intel μετά την υποβάθμιση των συστάσεων της Goldman Sachs. Ο επενδυτικός οίκος υποβάθμισε την Intel και την Freescale Semiconductor σε ”in line” από ”outperform” λόγω εκτιμήσεων ότι τα περιθώρια κερδοφορίας των δύο εταιριών βρίσκονται στα ανώτατα επίπεδα που μπορούν να διαμορφωθούν.

Υποχώρηση σημείωσε η μετοχή της Dell η οποία ανακοινώνει αποτελέσματα μετά το πέρας της συνεδρίασης.

Πιέσεις δέχθηκε η μετοχή της Target παρά το γεγονός ότι η τριμηνιαία κερδοφορία της ξεπέρασε κατά 2 σεντς ανά μετοχή τις προβλέψεις των αναλυτών.

Το δικαίωμα του ΟΤΕ υποχώρησε 0,09%, στα 10,59 δολάρια, ενώ το ADR της Εθνικής σημείωσε άνοδο 1,29%, στα 7,84 δολάρια. Κέρδη 0,34% για το δικαίωμα της 3Ε, στα 29,30 δολάρια.



Συγκεκριμένα, ο δείκτης Dow Jones διαμορφώθηκε στις 10.685,89 μονάδες με κέρδη 0,86%, ο δείκτης υψηλής τεχνολογίας Nasdaq κινήθηκε ανοδικά κατά 0,78%, στις 2.174,55 μονάδες και ο S&P 500 ενισχύθηκε κατά 0,71%, στις 1.237,81 μονάδες.

Πτωτικές τάσεις επικράτησαν στις βασικές ευρωπαϊκές αγορές. Ο FTSE 100 στο Λονδίνο υποχώρησε 0,35% στις 5.358,60 μονάδες, ο DAX στη Φρανκφούρτη σημείωσε πτώση κατά 0,73% στις 4.953,93 μονάδες, ενώ στο Παρίσι ο CAC 40 διαμορφώθηκε στις 4.509,10 μονάδες με απώλειες 0,40%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v