Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Macro και πετρέλαιο πιέζουν τη Wall

Πτωτικά κινείται η Wall Street καθώς οι επενδυτές επικεντρώνονται στην μεγαλύτερη της αναμενόμενης πτώση των μεταπωλήσεων κατοικιών τον Ιούλιο, στις πετρελαϊκές τιμές που εμφανίζουν έντονη μεταβλητότητα αλλά και στις διοικητικές αλλαγές στη Citigroup. Απώλειες στην Ευρώπη.

Πτωτικά κινείται η Wall Street καθώς οι επενδυτές επικεντρώνονται στην μεγαλύτερη της αναμενόμενης πτώση των μεταπωλήσεων κατοικιών τον Ιούλιο, στις πετρελαϊκές τιμές που εμφανίζουν έντονη μεταβλητότητα αλλά και στις διοικητικές αλλαγές στη Citigroup. Απώλειες στην Ευρώπη.

Ειδικότερα, υποχώρηση κατά 2,6% στα 7,16 εκατ. σημείωσαν τον Ιούλιο του 2005 οι μεταπωλήσεις κατοικιών στις ΗΠΑ, έναντι του αναθεωρημένου αριθμού των 7,35 εκατ. τον Ιούνιο και ενώ η εκτίμηση της αγοράς προέβλεπε διαμόρφωση του μεγέθους στα 7,25 εκατομμύρια.

Σε σχέση με τον Ιούλιο 2004 οι μεταπωλήσεις κατοικιών εμφανίζουν αύξηση κατά 4,7%, ενώ τα 7,16 εκατ. αποτελούν το τρίτο υψηλότερο επίπεδο όλων των εποχών.

Αναλυτές επισήμαναν ότι τα στοιχεία από το μέτωπο των κατοικιών είναι καλά ωστόσο η αγορά έχει ”παγιδευτεί” σε ένα συγκεκριμένο εύρος τιμών και υπάρχουν λίγες ειδήσεις – καταλύτες που θα μπορούσαν να την οδηγήσουν υψηλότερα.



Παράλληλα, τονίζουν ότι η αγορά αναμένεται να παραμείνει προσηλωμένη στο κρίσιμο ερώτημα του, αν οι υψηλές πετρελαϊκές τιμές έχουν οδηγήσει σε επιβράδυνση των καταναλωτικών δαπανών.

Εν τω μεταξύ, έντονη μεταβλητότητα εμφανίζουν οι τιμές του ”μαύρου χρυσού” καθώς το πρωί της Τρίτης επέστρεψαν πάνω από τα 66 δολ. ανά βαρέλι για να υποχωρήσουν αργότερα κάτω και από τα 65 δολ., ενώ αυτήν την ώρα διαμορφώνονται στα 65,70 δολ. το βαρέλι.

Πιέσεις δέχεται ο τίτλος της Citigroup μετά την ανακοίνωση ότι η Marge Magner που διαχειριζόταν τον καταναλωτικό κλάδο του τραπεζικού κολοσσού, θα αποχωρήσει στα τέλη Σεπτεμβρίου.

Πτωτικά κινείται η μετοχή της Sears Holding Corp. μετά την είδηση ότι δύο πρώην ανώτερα στελέχη της Kmart κατηγορούνται για εξαπάτηση των επενδυτών όσον αφορά την οικονομική κατάσταση της εταιρίας λίγους μήνες πριν κηρύξει πτώχευση. H Sears Holding ιδρύθηκε μετά την εξαγορά της Sears από την Kmart.

Αρνητική η εικόνα της Merck για τρίτη συνεχόμενη συνεδρίαση στον απόηχο της είδησης ότι δικαστήριο του Τέξας θεώρησε τη φαρμακευτική εταιρία υπεύθυνη για τον θάνατο από καρδιά, ανθρώπου που χρησιμοποιούσε το παυσίπονο Vioxx, αποζημιώνοντας τη χήρα του με 253 εκ. δολάρια.

Υποχωρεί ο τίτλος της Boston Scientific Corp. με αφορμή την είδηση ότι η εταιρία διέθεσε στην αγορά προϊόντα που δεν είχαν λάβει τις απαραίτητες εγκρίσεις.

Στον αντίποδα, ανοδικά κινείται η μετοχή της CarMax Inc. η οποία αναθεώρησε ανοδικά τις εκτιμήσεις της για την κερδοφορία του τέταρτου τριμήνου στα 37 σεντς ανά μετοχή, έναντι 34 σεντς πριν, προβλέποντας αυξημένη καταναλωτική κίνηση.

Κέρδη αποκομίζει η Intel εν αναμονή της ομιλίας του διευθύνοντος συμβούλου της Paul Otellini ο οποίος αναμένεται να παρουσιάσει τον στρατηγικό σχεδιασμό της εταιρίας.

Ενισχύεται ο τίτλος της Lucent μετά την αναβάθμισή σε ”overweight” από ”neutral weight” από την Prudential Equity Group.

Συγκεκριμένα, ο δείκτης Dow Jones διαμορφώνεται στις 10.513 μονάδες με απώλειες 0,54%, ο δείκτης υψηλής τεχνολογίας Nasdaq κινείται πτωτικά κατά 0,35%, στις 2.133 μονάδες και ο S&P 500 υποχωρεί κατά 0,44%, στις 1.216 μονάδες.

Πτωτικές τάσεις επικράτησαν στις βασικές ευρωπαϊκές αγορές. Ο FTSE 100 στο Λονδίνο υποχώρησε 0,34% στις 5.300,20 μονάδες, ο DAX στη Φρανκφούρτη σημείωσε πτώση κατά 0,48% στις 4.917,74 μονάδες ενώ στο Παρίσι ο CAC 40 διαμορφώθηκε στις 4.436,56 μονάδες με απώλειες 1,10%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v