Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Wall: Σταθεροποίηση σε θετικό έδαφος

Με κέρδη κατάφερε να ”κλείσει” η Wall Street μετά από μία συνεδρίαση με κύριο χαρακτηριστικό τις εναλλαγές προσήμου των τριών βασικών δεικτών. Ελλείψει άλλων οικονομικών ειδήσεων, η κινητικότητα στο μέτωπο των εξαγορών δεν ήταν αρκετή για να ωθήσει σημαντικά υψηλότερα την αγορά καθώς το πετρέλαιο ανέκαμψε στα 66 δολ. Μικτά πρόσημα στην Ευρώπη.

Με κέρδη κατάφερε να ”κλείσει” η Wall Street μετά από μία συνεδρίαση με κύριο χαρακτηριστικό τις εναλλαγές προσήμου των τριών βασικών δεικτών. Ελλείψει άλλων οικονομικών ειδήσεων, η κινητικότητα στο μέτωπο των εξαγορών δεν ήταν αρκετή για να ωθήσει σημαντικά υψηλότερα την αγορά καθώς το πετρέλαιο ανέκαμψε στα 66 δολ. Μικτά πρόσημα στην Ευρώπη.

Ειδικότερα, η τιμή του ”μαύρου χρυσού” επέστρεψε πάνω από τα 66 δολ. ανά βαρέλι καθώς τα προβλήματα στο δίκτυο ηλεκτρισμού του Ιράκ έχουν οδηγήσει σε ”πάγωμα” των φορτίων του πετρελαίου στο νότιο τμήμα της χώρας.

Πιέσεις δέχθηκαν αρκετές μετοχές του κλάδου λιανικού εμπορίου καθώς τα υψηλότερα ενεργειακά κόστη ενδέχεται να οδηγήσουν σε περιορισμό της προσωπικής κατανάλωσης. Υποχώρηση εμφάνισαν οι μετοχές των EBay Inc. και Coach Inc.

Αντίθετα, η ενίσχυση των πετρελαϊκών τιμών έδωσε ώθηση σε εταιρίες του κλάδου πετρελαίου και ενέργειας.

Εν τω μεταξύ, η Merrill Lynch επισήμανε σήμερα στους πελάτες της ότι η τεχνική εικόνα της αμερικανικής αγοράς στο σύνολό της, κατά κλάδο αλλά και σε μεμονωμένους τίτλους, δεν εμφανίζεται ισχυρή, γεγονός που σημαίνει ότι δύσκολα η αγορά θα κινηθεί ανοδικά σε βραχυπρόθεσμο επίπεδο.

Πτωτικά κινήθηκε ο τίτλος της Merck μετά από απόφαση δικαστηρίου στο Τέξας που θεωρεί τη φαρμακευτική εταιρία υπεύθυνη για τον θάνατο από καρδιά, ανθρώπου που χρησιμοποιούσε το παυσίπονο Vioxx, αποζημιώνοντας τη χήρα του με 253 εκ. δολάρια.

Αρνητική η εικόνα των Whirlpool και Maytag μετά την ανακοίνωση ότι προχώρησαν στην υπογραφή οριστικής συμφωνίας συγχώνευσης με απορρόφηση της δεύτερης από την πρώτη.

Κέρδη αποκόμισε η μετοχή της Eyetech Pharmaceuticals μετά την ανακοίνωση ότι πρόκειται να εξαγοραστεί από την OSI Pharmaceuticals έναντι 935 εκ. δολ. σε μια συμφωνία που πληρώνει τους μετόχους της πρώτης επιπλέον premium 43% σε σχέση με την τιμή κλεισίματος της Παρασκευής. Αντίθετα υποχώρηση εμφάνισε ο τίτλος της OSI.

Ανοδικά κινήθηκε η μετοχή της PetroKazakhstan, μετά την είδηση ότι θα εξαγοραστεί από την κινεζική CNPC έναντι 4,18 δισ. δολαρίων.

Ενισχύθηκε ο τίτλος της Northwest Airlines καθώς η απεργία 4.400 μηχανικών και εργαζομένων της εταιρίας δεν δημιούργησε σημαντικά προβλήματα στο πτητικό της έργο.

Άνοδο σημείωσε η μετοχή της Procter & Gamble μετά τα σχόλια αναλυτή της Barron’s που εκτίμησε ότι η μετοχή είναι υποτιμημένη.

Θετική η εικόνα της Dow Jones & Co., η οποία φημολογείται ότι οδεύει προς πώληση. Η οικογένεια που ελέγχει την εταιρία ανακοίνωσε ότι δέχτηκε ήδη τρεις προσφορές.

Το δικαίωμα του ΟΤΕ ενισχύθηκε 0,75% στα 10,78, ενώ το ADR της Εθνικής υποχώρησε 0,13%, στα 7,49 δολάρια. Κέρδη 2,69% για το δικαίωμα της 3Ε, στα 30,55 δολάρια.

Συγκεκριμένα, ο δείκτης Dow Jones ενισχύθηκε κατά 0,10% και διαμορφώθηκε στις 10.569,89 μονάδες, ο δείκτης υψηλής τεχνολογίας Nasdaq κινήθηκε ανοδικά κατά 0,27%, στις 2.141,41 μονάδες και ο S&P 500 αποκόμισε μικρά κέρδη 0,17%, στις 1.221,73 μονάδες.

Με μικτά πρόσημα ”έκλεισαν” οι βασικές ευρωπαϊκές αγορές. Ο FTSE 100 στο Λονδίνο ενισχύθηκε κατά 0,11% στις 5.318,40 μονάδες, ο DAX στη Φρανκφούρτη σημείωσε άνοδο κατά 0,24% στις 4.941,69 μονάδες ενώ στο Παρίσι ο CAC 40 υποχώρησε οριακά κατά 0,04% και διαμορφώθηκε στις 4.485,94 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v