Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Whirlpool: Αποκτά την Maytag έναντι 2,7 δισ. δολ.

Την βελτιωμένη προσφορά της Whirlpool, της μεγαλύτερης επιχείρησης ”λευκών συσκευών” στις ΗΠΑ, απεδέχθη τελικά η Maytag, κατασκευάστρια της διάσημης σκούπας Hoover. Η συνολική αξία της συμφωνίας φθάνει τα 2,7 δισ. δολάρια.

Whirlpool: Αποκτά την Maytag έναντι 2,7 δισ. δολ.
Την βελτιωμένη προσφορά της Whirlpool, της μεγαλύτερης επιχείρησης ”λευκών συσκευών” στις ΗΠΑ, απεδέχθη τελικά η Maytag, κατασκευάστρια της διάσημης σκούπας Hoover.

Οι δύο εταιρίες ανακοίνωσαν ότι προχώρησαν στην υπογραφή οριστικής συμφωνίας συγχώνευσης, η συνολική αξία της οποίας ανέρχεται στα 2,7 δισ. δολ., ενώ η Maytag κατέβαλε ποσό 40 εκατ. δολ. στην κοινοπραξία της οποίας ηγείται ο έτερος υποψήφιος αγοραστής Ripplewood Holdings, προκειμένου να τερματίσει μία συμφωνία ύψους 1,12 δισ. δολαρίων. Η προσφορά της Ripplewood ανήρχετο σε 14 δολάρια ανά μετοχή.

Η Whirlpool αύξησε την προσφορά της σε μετρητά και μετοχές στα 21 δολ. ανά μετοχή ενώ θα αναλάβει χρέος ύψους 977 εκατ. δολαρίων.

Οι μέτοχοι της Maytag θα λάβουν 10,50 δολάρια ανά μετοχή σε μετρητά και 0,1144 έως 0,1398 μετοχές της Whirlpool για κάθε μία μετοχή που κατέχουν.



Προσφορά για την εξαγορά τη Maytag, ύψους 16 δολ. ανά μετοχή, είχε καταθέσει και κοινοπραξία με ηγέτιδα την κινεζική Haier η οποία ωστόσο αποσύρθηκε από τη διεκδίκηση δύο ημέρες αφότου η Whirlpool κατέθεσε προσφορά ύψους 17 δολ. ανά μετοχή.

Με την εξαγορά της Maytag η Whirlpool θα καταλάβει σχεδόν τη μισή αγορά μεγάλων οικιακών συσκευών στις ΗΠΑ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v