Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η PetroChina αγοράζει την PetroKazakhstan

Η China National Petroleum διαθέτει 4,18 δισ. δολάρια για την εξαγορά της PetroKazakhstan, μια προσφορά μεγαλύτερη των ανταγωνιστών της, σε μια προσπάθεια να εξασφαλίσει ομαλότητα στην προσφορά πετρελαίου, καθώς η κινεζική ζήτηση εκτινάσσεται.

Η PetroChina αγοράζει την PetroKazakhstan
Η China National Petroleum, η μεγαλύτερη πετρελαϊκή εταιρία της Κίνας, διαθέτει 4,18 δισ. δολάρια για την εξαγορά της PetroKazakhstan, μια προσφορά μεγαλύτερη των ανταγωνιστών της μεταξύ των οποίων και η μεγαλύτερη πετρελαϊκή της Ινδίας, σε μια προσπάθεια να εξασφαλίσει ομαλότητα στην προσφορά πετρελαίου, καθώς η κινεζική ζήτηση εκτινάσσεται.

Η China National Petroleum, μητρική της PetroChina που είναι εισηγμένη στο χρηματιστήριο του Χονγκ Κονγκ, θα πληρώσει 55 δολ. ανά μετοχή για την PetroKazakhstan, δηλαδή κατά 21% υψηλότερα σε σχέση με την τιμή κλεισίματος στις 19 Αυγούστου.

Το Δ.Σ. της PetroKazakhstan που εδρεύει στο Κάλαρτζι της Αγγλίας συνέστησε στους μετόχους να αποδεχτούν την προσφορά της κινεζικής πετρελαϊκής. Η συναλλαγή αναμένεται να κλείσει τον Οκτώβριο.

Η PetroKazakhstan καταλαμβάνει το 12% της πετρελαϊκής παραγωγής του Καζακστάν, της χώρας όπου βρίσκεται το 3,3% των διεθνών αποθεμάτων πετρελαίου.

Η Chevron και άλλοι ενεργειακοί κολοσσοί έχουν προχωρήσει σε εξαγορές μεριδίων σε εταιρίες της χώρας, για να τονώσουν την παραγωγή και τα αποθέματά τους.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v