Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Wall: Οριακές μεταβολές, στήριξη από blue chips

Μικτά πρόσημα στη Wall Street καθώς πηγαίνοντας προς το κλείσιμο εμφανίστηκαν και πάλι οι πωλητές ενώ μία δικαστική απόφαση κατά του φαρμακευτικού κολοσσού Merck περιέκοψε τα κέρδη του Dow. Στήριξη στην αγορά παρείχαν τα θετικά σχόλια αναλυτών για δεικτοβαρείς μετοχές όπως η Coca-Cola και η IBM. Δυναμική ανάκαμψη στην Ευρώπη.

Μικτά πρόσημα στη Wall Street καθώς πηγαίνοντας προς το κλείσιμο εμφανίστηκαν και πάλι οι πωλητές ενώ μία δικαστική απόφαση κατά του φαρμακευτικού κολοσσού Merck περιέκοψε τα κέρδη του Dow. Στήριξη στην αγορά παρείχαν τα θετικά σχόλια αναλυτών για δεικτοβαρείς μετοχές όπως η Coca-Cola και η IBM. Δυναμική ανάκαμψη στην Ευρώπη.

Εν τω μεταξύ, νέα ανοδική κίνηση πραγματοποίησαν οι τιμές του ”μαύρου χρυσού” που επέστρεψαν πάνω από το επίπεδο των 65 δολαρίων καθώς οι πολιτικές αναταραχές στο Εκουαδόρ έχουν δημιουργήσει προβλήματα στην παραγωγή ενώ η επίθεση με ρουκέτες κατά δύο αμερικανικών πολεμικών πλοίων σε λιμάνι της Ιορδανίας εντείνουν τις ανησυχίες για πιθανή μείωση των εισαγωγών στις ΗΠΑ.

Αναλυτές επισήμαναν ότι η ανοδική κίνηση της αγοράς υποστηρίχθηκε κυρίως από τεχνικούς παράγοντες μετά την υποχώρηση της σε επίπεδα ”στήριξης” την Πέμπτη. Η πτώση δημιούργησε κάποιες αγοραστικές ευκαιρίες που δεν πέρασαν απαρατήρητες από τους επενδυτές ωστόσο ενόψει του Σαββατοκύριακου κατά το τελευταίο ημίωρο των συναλλαγών εμφανίστηκαν και πάλι οι πωλητές.

Απώλειες κατέγραψε η μετοχή της Merck, γεγονός που αποτυπώθηκε και στην κίνηση του Dow Jones. Όπως ανέφερε η Wall Street Journal, σύμφωνα με δικαστική απόφαση, ο φαρμακευτικός κολοσσός καλείται να πληρώσει ποσό άνω των 253 εκατ. δολ. ως αποζημίωση στην οικογένεια ενός κατοίκου του Τέξας ο οποίος απεβίωσε μετά τη χρήση του σκευάσματος της εταιρίας Vioxx.

Πτωτικά κινήθηκε ο τίτλος της Gap Inc. καθώς η Merrill Lynch υποβάθμισε τη σύσταση της σε ”neutral” από ”buy” προβλέποντας απογοητευτικές πωλήσεις τον Αύγουστο.

Πιέσεις δέχθηκε η μετοχή της Foot Locker, η οποία υποβάθμισε τις προβλέψεις της για τα κέρδη ανά μετοχή για το υπόλοιπο του έτους στα 2 σεντς.



Κέρδη αποκόμισε η μετοχή της Coca-Cola η οποία τέθηκε στο επίκεντρο της προσοχής μετά την αναβάθμιση από την UBS, σε ”buy” από ”neutral”. Η UBS εκτιμά ότι ο κολοσσός στον κλάδο των αναψυκτικών βρίσκεται σε φάση ανάκαμψης και ότι αναμένεται επιτάχυνση του ρυθμού αύξησης των πωλήσεων στο προσεχές διάστημα. ”Η ανάκαμψη της εταιρίας θα βασιστεί στο ισχυρό marketing και την καλύτερη εκτέλεση” τονίζει στην έκθεσή της.

Ανοδικά κινήθηκε ο τίτλος της International Business Machines (IBM) μετά τα σχόλια της Prudential η οποία επισήμανε την ύπαρξη θετικών παραγόντων στον ορίζοντα για τη μετοχή.

Ενισχύθηκε η μετοχή της Caterpillar η οποία ανακοίνωσε ότι υπέγραψε τρεις μη δεσμευτικές συμφωνίες με εταιρία στη Σαγκάη η οποία ασχολείται με την ανάπτυξη του μεγαλύτερου παγκοσμίως βιομηχανικού πάρκου. Τον προηγούμενο μήνα η Caterpillar είχε ανακοινώσει ότι αποκομίζει σχεδόν 1 δισ. δολ. από τις πωλήσεις στην Κίνα.

Θετική η κίνηση της μετοχής της Delphi με αφορμή την αναβάθμισή της σε ”overweight” από ”underweight” από την Lehman Brothers η οποία εκτίμησε ότι οι προοπτικές βελτίωσης των πωλήσεων προς την General Motors, που αποτελεί τον μεγαλύτερο πελάτη της εταιρίας ανταλλακτικών οχημάτων, θα οδηγήσουν υψηλότερα τη μετοχή.

Υπό στενή παρακολούθηση παρέμεινε για μία ακόμη συνεδρίαση ο κλάδος εταιριών λιανικού εμπορίου μετά τις προειδοποιήσεις της Wal-Mart.

Άνοδο σημείωσε η μετοχή της Ann Taylor Stores η οποία ανακοίνωσε κέρδη της τάξεως των 7,1 εκ. δολ. λόγω έκτακτων χρεώσεων. Οι πωλήσεις της αλυσίδας καταστημάτων ενισχύθηκαν κατά 7,6% στα 508,7 εκ. δολ. στο τρίμηνο που ολοκληρώθηκε στις 30 Ιουλίου, ξεπερνώντας οριακά τις εκτιμήσεις των αναλυτών.

Το δικαίωμα του ΟΤΕ παρέμεινε αμετάβλητο στα 10,70, ενώ το ADR της Εθνικής υποχώρησε 0,13%, στα 7,49 δολάρια. Κέρδη 2,83% για το δικαίωμα της 3Ε, στα 29,75 δολάρια.

Συγκεκριμένα, ο δείκτης Dow Jones διαμορφώθηκε στις 10.559,23 μονάδες με οριακά κέρδη 0,04%, ο δείκτης υψηλής τεχνολογίας Nasdaq υποχώρησε κατά 0,02%, στις 2.135,56 μονάδες και ο S&P 500 σημείωσε οριακή άνοδο 0,06%, στις 1.219,71 μονάδες.

Κέρδη αποκόμισαν οι βασικές ευρωπαϊκές αγορές μετά από έξι συνεχόμενες πτωτικές συνεδριάσεις. Ο FTSE 100 στο Λονδίνο ενισχύθηκε κατά 0,82% στις 5.312,60 μονάδες, ο DAX στη Φρανκφούρτη σημείωσε άνοδο κατά 1,62% στις 4.929,91 μονάδες, ενώ στο Παρίσι ο CAC 40 διαμορφώθηκε στις 4.487,90 μονάδες με κέρδη 1,31%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v