”Μάχη” του Dow Jones γύρω από τις 10.000 μονάδες

Τα δυσάρεστα μαντάτα από τα μέτωπα της ανεργίας και του εμπορικού ισοζυγίου των ΗΠΑ αντισταθμίζουν την αισιοδοξία που προκάλεσαν τα οικονομικά αποτελέσματα των Citigroup και Bank of America, με την αμερικανική κεφαλαιαγορά να υποχωρεί οριακά.

Τα δυσάρεστα μαντάτα από τα μέτωπα της ανεργίας και του εμπορικού ισοζυγίου των ΗΠΑ αντισταθμίζουν την αισιοδοξία που προκάλεσαν τα οικονομικά αποτελέσματα των Citigroup και Bank of America, με την αμερικανική κεφαλαιαγορά να υποχωρεί οριακά.

Συγκεκριμένα, το εμπορικό έλλειμμα των ΗΠΑ διευρύνθηκε κατά 6,9% τον Αύγουστο στα 54 δισ. δολ., με τους αναλυτές να αποδίδουν την σημαντική ενίσχυση στις εισαγωγές πετρελαίου και να αναφέρουν πως επίκεινται αρνητικές αναθεωρήσεις στον ρυθμό ανάπτυξης του αμερικανικού Α.Ε.Π. γ’ τριμήνου.

Οι νέες αιτήσεις για επιδόματα ανεργίας ανήλθαν σε 352.000 την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 9 Οκτωβρίου, έναντι εκτιμήσεων για ελαφριά ενίσχυση από τα επίπεδα των 335.000 αιτήσεων.

Στο κλίμα που διαμορφώνεται στην αμερικανική χρηματιστηριακή αγορά συμβάλλουν οι θετικές εκτιμήσεις της Nokia για τη ζήτηση των κινητών τηλεφώνων και την αγορά των εξαρτημάτων κινητής τηλεφωνίας.

Η Bank of America ανακοίνωσε πως τα κέρδη της ανήλθαν σε 3,76 δισ. δολ. στο τρίτο τρίμηνο, έναντι 2,92 δισ. δολ. κατά την αντίστοιχη περυσινή περίοδο. Ωστόσο, τα κέρδη ανά μετοχή μειώθηκαν στα 91 σεντς έναντι 96 σεντς ανά μετοχή.

Η Citigroup ανακοίνωσε κέρδη ύψους 5,31 δισ. δολ. ή 1,02 δολ. ανά μετοχή στο γ’ τρίμηνο, έναντι 4,69 δισ. δολ. ή 90 σεντς ανά μετοχή κατά το αντίστοιχο περυσινό τρίμηνο. Οι αναλυτές προσδοκούσαν κέρδη ύψους 99 σεντς ανά μετοχή, ενώ τα έσοδα της εταιρίας διαμορφώθηκαν σε 20,5 δισ. δολ.

Σημαντική ενίσχυση εμφανίζει η μετοχή της Apple, μετά από ανακοίνωση αποτελεσμάτων τριμήνου που ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών, λόγω εξαιρετικών πωλήσεων της συσκευής iPod. Η Merrill Lynch αύξησε την τιμή -στόχο για τη μετοχή της Apple στα 49 δολ. από 44 δολ.

Συγκεκριμένα, ο δείκτης Dow Jones διαμορφώνεται στις 9.985,05 μονάδες με απώλειες 0,17% και ο δείκτης υψηλής τεχνολογίας Nasdaq υποχωρεί κατά 0,18% στις 1.917,54 μονάδες.

Εν τω μεταξύ, σε αρνητικό έδαφος διαμορφώνονται οι βασικές ευρωπαϊκές αγορές, με τον δείκτη FTSE 100 του Χρηματιστηρίου του Λονδίνου να σημειώνει απώλειες 0,08% στις 4.621,60 μονάδες, τον γαλλικό δείκτη CAC 40 να υποχωρεί κατά 0,59% στις 3.672,41 μονάδες και τον δείκτη Dax του Χρηματιστηρίου της Φρανκφούρτης να διαμορφώνεται στις 3.943,28 μονάδες με απώλειες 0,81%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v