Νευρικότητα στις διεθνείς αγορές (update)

Σε αρνητικό έδαφος ”πέρασαν” Dow και S&P με αφορμή την υποχώρηση που σημειώνουν οι μεταλλουργικές εταιρίες και κυρίως η Alcoa, κατόπιν της ”προειδοποίησης” που απηύθυνε η BHP Billiton για τον κλάδο και τα αρνητικά σχόλια της Prudential για 2 εταιρίες. Ξανά κάτω από τις 4.000 ο Dax, περιορίζοντας τα αρχικά κέρδη.

Σε αρνητικό έδαφος ”πέρασαν” Dow Jones και S&P με αφορμή την υποχώρηση που σημειώνουν οι μεταλλουργικές εταιρίες και κυρίως η Alcoa, κατόπιν της ”προειδοποίησης” που απηύθυνε η BHP Billiton για τον κλάδο και τα αρνητικά σχόλια της Prudential για τις εταιρίες Inco και Freeport-McMoran.

Στα εταιρικά κέρδη, τα καθαρά κέρδη της Intel για το τρίμηνο διαμορφώθηκαν στα 1,9 δισ. δολάρια ή 30 σεντς ανά μετοχή, σημειώνοντας άνοδο 15% σε σχέση τα 1,7 δισ. δολαρίων ή 25 σεντς ανά μετοχή πέρυσι. Οι αναλυτές περίμεναν κέρδη ύψους 27 σεντς ανά μετοχή.

Οι πωλήσεις της εταιρίας διαμορφώθηκαν στα 8,5 δισ. δολάρια, σημειώνοντας άνοδο 8% σε σχέση με πέρυσι, ενώ ήταν ελαφρώς υψηλότερες σε σχέση με τις μειωμένες εκτιμήσεις των αναλυτών, για 8,44 δισ. δολάρια.

Όπως αναφέρουν οι αναλυτές, η μετοχή της Intel αποτύπωνε ήδη μεγάλο μέρος της απογοήτευσης των επενδυτών από τον κλάδο. ”Δεδομένης της γενικευμένης απογοήτευσης στον τεχνολογικό κλάδο, οι μετοχές της Intel αναμένεται να αποτυπώσουν μέρος της ανακούφισης, τουλάχιστον σε βραχυπρόθεσμο επίπεδο”, τονίζει η Lehman Brothers.

Εν τω μεταξύ, στο κλίμα ευφορίας συμβάλλει και η σημαντική υποχώρηση των πετρελαϊκών τιμών, μετά από έξι συνεχόμενες ημέρες ανοδικής τροχιάς. Συγκεκριμένα, η τιμή στο συμβόλαιο future του αργού πετρελαίου για παράδοση Νοεμβρίου υποχώρησε κάτω από τα 52 δολ. το βαρέλι με πτώση πέραν του 1,7%.

Σημαντική ώθηση στην μετοχή της Yahoo επιφέρει η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων τριμήνου της εταιρίας, καθώς εμφάνισε ενίσχυση εσόδων κατά 12%. Σε θετική σύσταση για την εταιρία προχώρησε η Goldman Sachs, επικαλούμενη την ενίσχυση της ζήτησης για τις υπηρεσίες της εταιρίας ίντερνετ κατά το τέταρτο τρίμηνο.

Πιέσεις δέχεται η μετοχή της γαλλικής Carrefour, μετά από ανακοίνωση της εταιρίας πως δεν θα πετύχει τους στόχους που είχε θέσεις για διψήφια αύξηση κερδοφορίας και αύξηση των πωλήσεων κατά 5%.

Συγκεκριμένα, ο δείκτης Dow Jones διαμορφώνεται στις 10.042 μονάδες με απώλειες 0,35%, ο δείκτης υψηλής τεχνολογίας Nasdaq κινείται ανοδικά κατά 0,29%, στις 1.930 μονάδες και ο S&P 500 υποχωρεί κατά 0,35%, στις 1.117 μονάδες.

Εν τω μεταξύ, με μικτά πρόσημα κινούνται και οι βασικές ευρωπαϊκές αγορές, με τον δείκτη FTSE 100 του Χρηματιστηρίου του Λονδίνου να σημειώνει απώλειες 0,26% στις 4.635 μονάδες, τον γαλλικό δείκτη CAC 40 να ενισχύεται κατά 0,02% στις 3.689 μονάδες και τον δείκτη Dax του Χρηματιστηρίου της Φρανκφούρτης να διαμορφώνεται στις 3.971 μονάδες με κέρδη 0,13%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v