Δε φόβισε τη Wall το πετρέλαιο

Σε θετική τροχιά ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση η Wall Street, με την αγορά να αναμένει την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων γ΄ τριμήνου από τις εταιρίες. Υψηλότερα το πετρέλαιο. Απώλειες σε Λονδίνο, Παρίσι, οριακά κέρδη για Dax.

Σε θετική τροχιά ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση η Wall Street, με την αγορά να αναμένει την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων γ΄ τριμήνου από τις εταιρίες, ενώ έντονες ανησυχίες εκφράζονται για την πορεία των πετρελαικών τιμών.

Αναλυτικότερα, κέρδη σημείωσε η μετοχή της Merck. H φαρμακευτική εταιρία ανακοίνωσε ότι επιταχύνει τις προσπάθειές της να αντικαταστήσει το διευθύνοντα σύμβουλο της, ο οποίος συνταξιοδοτείται, κίνηση που ικανοποίησε το επενδυτικό κοινό.

Εξάλλου, πτωτικά κινήθηκαν οι τίτλοι της Micron Technology και της Texas Instruments, αφού οι επενδυτές δεν είδαν με καλό μάτι την υποβάθμιση των δύο εταιριών από την Deutsche Bank, σε ”Sell”.

Σημαντική υποχώρηση σημείωσαν οι μετοχές της Lone Star με την εταιρία να ανακοινώνει ότι τα μεγέθη γ΄ τριμήνου θα κινηθούν χαμηλότερα των αρχικών εκτιμήσεων.

Eξάλλου, ανησυχία προκαλεί σε επενδυτές και αναλυτές η συνεχόμενη ενίσχυση των πετρελαϊκών τιμών, με τους τελευταίους να υποστηρίζουν ότι η πορεία των τιμών του μαύρου χρυσού και τα μεγέθη που θα ανακοινώσουν οι εταιρίες στο γ΄ τρίμηνο θα αποτελέσουν τους σηματωρούς για την αγορά.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Thomson/First Call εκτιμά ότι οι εταιρίες του S&P 500 θα ενισχύσουν την κερδοφορία τους το γ΄ τρίμηνο κατά 13% περίπου, σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο.

Την τρέχουσα εβδομάδα αποτελέσματα γ΄ τριμήνου θα ανακοινώσουν, μεταξύ άλλων, οι εταιρίες Intel, Johnson & Johnson, Yahoo αλλά και η General Electric.

Σημειώνεται ότι η τιμή του αμερικανικού αργού κινείται στα 53,6 δολάρια ανά βαρέλι.

Στην Ευρώπη το Λονδίνο κινήθηκε χαμηλότερα 0,29%, στις 4.685 μονάδες, ενώ ο CAC 40 υποχώρησε κατά 0,27%, στις 3.727 μονάδες.

Αντίθετα οριακά κέρδη 0,06% σημείωσε ο DAX, στις 4.017 μονάδες.

Στις 10.081 μονάδες ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση ο Dow Jones (0,27%), ενώ στις 1.928 μονάδες βρέθηκε ο δείκτης Nasdaq με κέρδη 0,46%.

Εξάλλου κέρδη 0,2% κατέγραψε ο S&P, στις 1.124 μονάδες.

To δικαίωμα της Εθνικής κέρδισε 2,99%, στα 5,17 δολάρια, ενώ το ADR του ΟΤΕ, υποχώρησε κατά 0,15%, στα 6,66 δολάρια. Πτώση 0,23% κατέγραψε το δικαίωμα της 3Ε, στα 21,94 δολάρια.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v