Πετρελαϊκές πιέσεις στη Wall Street

Η νέα εκτίναξη της πετρελαϊκής τιμής, σε συνδυασμό με την διάθεση αποκομιδής των κερδών των προηγούμενων ημερών από τους επενδυτές και τις απογοητευτικές ανακοινώσεις πωλήσεων από αρκετές εταιρίες λιανικού εμπορίου συνθέτουν το σκηνικό σήμερα στην αμερικανική κεφαλαιαγορά, η οποία κινείται σε χαμηλότερα επίπεδα.

Η νέα εκτίναξη της πετρελαϊκής τιμής, σε συνδυασμό με την διάθεση αποκομιδής των κερδών των προηγούμενων ημερών από τους επενδυτές και τις απογοητευτικές ανακοινώσεις πωλήσεων από αρκετές εταιρίες λιανικού εμπορίου συνθέτουν το σκηνικό σήμερα στην αμερικανική κεφαλαιαγορά, η οποία κινείται σε οριακά χαμηλότερα επίπεδα.

Η τιμή του πετρελαίου διαμορφώνεται στα 52,49 δολ. το βαρέλι στο συμβόλαιο futures για παράδοση Νοεμβρίου, στην αμερικανική αγορά εμπορευμάτων, λίγο χαμηλότερα από το νέο ιστορικό υψηλό των 52,53 δολ. το βαρέλι που κατέγραψε νωρίτερα, στις ηλεκτρονικές συναλλαγές.

Λίγο πριν την έναρξη της συνεδρίασης, το επενδυτικό κλίμα βελτιώθηκε με την ανακοίνωση των επιδομάτων ανεργίας, καθώς στην εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 2 Οκτωβρίου, οι νέες αιτήσεις διαμορφώθηκαν στις 335.000, υποχωρώντας κατά 37.000 αιτήσεις.

Εν τω μεταξύ, στο επιχειρηματικό μέτωπο κυριαρχούν οι εταιρίες λιανικών πωλήσεων, καθώς πολλές εξ αυτών απέτυχαν να ευθυγραμμιστούν με τις εκτιμήσεις τους.

Συγκεκριμένα, πιέσεις δέχεται η μετοχή της Starbucks, μετά από ανακοίνωση της εταιρίας πως οι πωλήσεις ιδίων σημείων πώλησης της εταιρίας ενισχύθηκαν κατά 7%, πολύ χαμηλότερα των εκτιμήσεων τόσο της εταιρίας, όσο και των αναλυτών.

Σημαντικές πιέσεις δέχεται και η μετοχή της Ann Taylor Stores, μετά από έκδοση προειδοποίησης πως τα κέρδη τρίτου και τετάρτου τριμήνου θα διαμορφωθούν σε χαμηλότερα επίπεδα, λόγω μειωμένων πωλήσεων το Σεπτέμβριο.

Μείωση των πωλήσεων κατά 3,9% το Σεπτέμβριο ανακοίνωσε και η εταιρία Pier 1 Imports, αποδίδοντας την μειωμένη απόδοση στις καιρικές συνθήκες που δεν ευνοούσαν τις καταναλωτικές αγορές.

Η μεγαλύτερη εταιρία λιανικών πωλήσεων στον κόσμο, Wal-Mart, ανακοίνωσε πως οι πωλήσεις στα καταστήματα της εταιρίας ενισχύθηκαν κατά 2,4% σε ετήσια βάση.

Συγκεκριμένα, ο δείκτης Dow Jones διαμορφώνεται στις 10.229,05 μονάδες με απώλειες 0,10%, ο δείκτης υψηλής τεχνολογίας Nasdaq κινείται καθοδικά κατά 0,23%, στις 1.966,54 μονάδες και ο S&P 500 υποχωρεί κατά 0,14%, στις 1.140,79 μονάδες.

Εν τω μεταξύ, σε μεικτές τάσεις διαμορφώνονται στις βασικές ευρωπαϊκές αγορές, με τον δείκτη FTSE 100 του Χρηματιστηρίου του Λονδίνου να σημειώνει απώλειες 0,14% στις 4.699,60 μονάδες, τον γαλλικό δείκτη CAC 40 να ενισχύεται κατά 0,07% στις 3.767,41 μονάδες και τον δείκτη Dax του Χρηματιστηρίου της Φρανκφούρτης να διαμορφώνεται στις 4.054,28 μονάδες με κέρδη 0,12%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v