Συνέχεια θετικού κλίματος στη Wall

Οι χαμηλότερες πετρελαϊκές τιμές, αλλά και τα ισχυρά κέρδη που καταγράφουν οι ευρωπαϊκές αγορές συμβάλλουν στη συντήρηση του θετικού κλίματος και στη Wall Street, με τους βασικούς δείκτες να κινούνται σε υψηλότερα επίπεδα, ενώ διαχειριστές hedge funds τοποθετούνται εν αναμονή ισχυρού ράλι μέχρι τα Χριστούγεννα. Σε υψηλό 27 μηνών ο FTSE 100.

Οι χαμηλότερες πετρελαϊκές τιμές αλλά και τα ισχυρά κέρδη που καταγράφουν οι ευρωπαϊκές αγορές συμβάλλουν στη συντήρηση του θετικού κλίματος και στην αμερικανική κεφαλαιαγορά, με τους βασικούς δείκτες να κινούνται σε υψηλότερα επίπεδα.

Οι πετρελαϊκές τιμές υποχωρούν σημαντικά, μετά την λήξη των εχθροπραξιών στη Νιγηρία μέσα στο Σαββατοκύριακο, γεγονός που καθησύχασε τους επενδυτές. Συγκεκριμένα, η υποχώρηση των πετρελαϊκών τιμών ξεπερνάει το 1% σε Ευρώπη και ΗΠΑ με την τιμή στο συμβόλαιο futures για παράδοση Νοεμβρίου να διαμορφώνεται στα 49,60 δολ. το βαρέλι στη Νέα Υόρκη και σε 45,55 δολ. το βαρέλι στο Λονδίνο.

”Εκτιμούμε ότι υπήρξε εκτεταμένος πεσιμισμός τόσο για τα αποτελέσματα τρίτου τριμήνου, όσο και για την παγκόσμια οικονομία”, δηλώνει ο Kevin Baker, αναλυτής της Commerzbank στο Λονδίνο.

Ο αναλυτής υποστηρίζει ότι οι αγορές έχουν αναγνωρίσει το δεδομένο της επιβράδυνσης της παγκόσμιας ανάπτυξης, και αντιλαμβάνονται ότι ο ρυθμός ενίσχυσης της επιχειρηματικής κερδοφορίας είναι αρκετά καλός.

Όπως εξηγεί, οι αναλυτές προσδοκούν ενίσχυση της κερδοφορίας των εταιριών που συμμετέχουν στον S&P 500, της τάξεως του 10-15% στο τρίτο τρίμηνο. Στην Ευρώπη, οι περισσότεροι αναλυτές αναμένουν αντίστοιχη ενίσχυση 10% για τις 50 μεγαλύτερες εταιρίες.

”Οι αμερικανικές και οι βρετανικές μετοχές οδεύουν για υψηλότερα επίπεδα, καθώς οι διαχειριστές των hedge funds τοποθετούνται εν αναμονή ισχυρού ράλι μέχρι τα Χριστούγεννα”, τονίζει ο Gary Parkinson της Financial Spreads.

Στα επιχειρηματικά νέα, η εταιρία ημιαγωγών Vitesse ανακοίνωσε πως τα έσοδα τετάρτου τριμήνου θα διαμορφωθούν σε χαμηλότερα επίπεδα έναντι των προηγούμενων εκτιμήσεών της.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Microsoft, Steve Ballmer διέψευσε, σε συνέντευξή του στους Financial Times, ότι η εταιρία του θα καταθέσει προσφορά για την Peoplesoft, γεγονός που αναμένεται να πιέσει τις μετοχές της εταιρίας παραγωγής λογισμικού, καθώς οι μέτοχοί της ανέμεναν πόλεμο προσφορών που θα ενίσχυε το τίμημα εξαγοράς.

Η Merrill Lynch αναθεώρησε την τιμή-στόχο της Apple Computer, από 39 δολ. στα 44 δολ., λόγω του discount με το οποίο διαπραγματεύεται έναντι της ανταγωνιστικής Dell.

Συγκεκριμένα, ο δείκτης Dow Jones διαμορφώνεται στις 10.250,05 μονάδες με κέρδη 0,57%, ο δείκτης υψηλής τεχνολογίας Nasdaq κινείται ανοδικά κατά 0,79%, στις 1.957,54 μονάδες και ο S&P 500 ενισχύεται κατά 0,47%, στις 1.136,79 μονάδες.

Εν τω μεταξύ, θετικές τάσεις διαμορφώνονται και στις βασικές ευρωπαϊκές αγορές, με τον δείκτη FTSE 100 του Χρηματιστηρίου του Λονδίνου να διαμορφώνεται σε υψηλό 27 μηνών, σημειώνοντας κέρδη 0,41% στις 4.678,60 μονάδες, τον γαλλικό δείκτη CAC 40 να ενισχύεται κατά 1,01% στις 3.767,41 μονάδες και τον δείκτη Dax του Χρηματιστηρίου της Φρανκφούρτης να διαμορφώνεται στις 4.049,28 μονάδες με κέρδη 1,36%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v