Ο Nasdaq έδειξε το δρόμο

Σε θετικό έδαφος ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση η Wall Street, με την άνοδο των τεχνολογικών μετοχών να ενισχύουν το Nasdaq, ενώ η μετοχή της Boeing λειτούργησε ως βαρίδι για το Dow. Μικρή η ώθηση από την πτώση του πετρελαίου.

Σε θετικό έδαφος ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση η Wall Street, με την άνοδο των τεχνολογικών μετοχών να ενισχύουν το Nasdaq, ενώ η μετοχή της Boeing λειτούργησε ως βαρίδι για το Dow. Μικρή η ώθηση από την πτώση του πετρελαίου.

Αναλυτικότερα, το Υπουργείο Ενέργειας ανακοίνωσε πως τα αποθέματα πετρελαίου των ΗΠΑ ενισχύθηκαν κατά 3,4 εκ. βαρέλια, στα 272,9 εκ. βαρέλια την εβδομάδα που έληξε στις 24 Σεπτεμβρίου. Η ανακοίνωση προκάλεσε την έκπληξη των αναλυτών που θεωρούσαν ότι τα αποθέματα θα είχαν μειωθεί. Αξίζει να σημειωθεί ότι η παραπάνω αύξηση ήταν η πρώτη σε διάστημα εννέα εβδομάδων.

Eξάλλου και με αφορμή την πτώση των αποθεμάτων η τιμή του αργού υποχώρησε στα 49,3 δολάρια ανά βαρέλι, ενώ οι αναλυτές τονίζουν για άλλη μια φορά την αδυναμία τους να πραγματοποιήσουν προβλέψεις για την πορεία των τιμών.

Στα εταιρικά νέα, κέρδη σημείωσε η μετοχή της Caterpillar, με την εταιρία να ανακοινώνει ότι θα επιτύχει τους οικονομικούς στόχους που είχε θέσει, ενώ σε θετικό έδαφος βρέθηκαν και οι τίτλοι των Yahoo, Google και eBay.

Αμερικανοί χρηματιστές αναφέρουν ότι οι τεχνολογικές μετοχές εμφανίζονται ελκυστικές, ύστερα από την υποχώρηση που είχαν σημειώσει στις τελευταίες συνεδριάσεις.

Παράλληλα υπενθυμίζουν με νόημα ότι ο Σεπτέμβρης είναι ο χειρότερος μήνας για τη Wall Street, αν και σε χρονιές εκλογών ο κανόνας έχει εξαιρέσεις, όπως τονίζουν χαρακτηριστικά.

Ωστόσο μερίδα αναλυτών χαρακτήρισε ως τεχνική την άνοδο των τεχνολογικών τίτλων.

Εξάλλου, σε πτωτικό έδαφος βρέθηκε η μετοχή της Boeing, κατόπιν της υποβάθμισης σε neutral, που υπέστη από την Banc Of America, ενώ απώλειες κατέγραψαν και οι πετρελαικές εταιρίες.

Στα μακροοικονομικά στο 3,3% διαμορφώθηκε το Ακαθάριστο Εγχώριο Προϊόν των ΗΠΑ σε ετήσια βάση, κατά το δεύτερο τρίμηνο του 2004, σύμφωνα με την τρίτη επανεκτίμηση του Υπουργείου Εμπορίου.

Το ΑΕΠ είχε αρχικώς εκτιμήθει στο 2,8%, ενώ οι αναλυτές εκτιμούσαν ελαφριά θετική αναθεώρηση του μεγέθους στο 3,1% σε ετήσια βάση.

Στις 10.136 μονάδες ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση ο δείκτης Dow (0,58%), ενώ στις 1.893 μονάδες ”έκλεισε” ο Nasdaq με κέρδη 1,29%.

Εξάλλου, στις 1.114 μονάδες βρέθηκε ο S&P, με κέρδη 0,43%.

Σε θετικό έδαφος κινήθηκαν οι κύριες ευρωαγορές με το Λονδίνο να κερδίζει 0,46%, στις 4.588 μονάδες, το Παρίσι να ενισχύεται κατά 0,41%, στις 3.682 μονάδες και ο Dax να κερδίζει 0,98%, στις 3.920 μονάδες.

To δικαίωμα του ΟΤΕ αυξήθηκε κατά 1,49%, στα 6,81 δολάρια ενώ το ADR της Εθνικής ενισχύθηκε στα 4,73 δολάρια, κατά 0,21%.

Σημειώνεται ότι σημείωσε το δικαίωμα της 3Ε υποχώρησε στα 21,46 δολάρια (-3,55%).

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v