Πετρελαικών πιέσεων συνέχεια στη Wall Street

Δίχως σημαντικές μεταβολές και σε αρνητικό έδαφος συνεχίζουν να κινούνται οι βασικοί δείκτες στη Wall Street, με αφορμή την αναρρίχηση των πετρελαϊκών τιμών υψηλότερα των 49 δολαρίων ανά βαρέλι, λόγω ανησυχιών για το ύψος των αποθεμάτων και την επάρκεια προσφοράς. Πτωτικά οι ευρωαγορές.

Δίχως σημαντικές μεταβολές και σε αρνητικό έδαφος κινούνται οι βασικοί δείκτες στη Wall Street, με αφορμή την αναρρίχηση των πετρελαϊκών τιμών υψηλότερα των 49 δολαρίων ανά βαρέλι, λόγω ανησυχιών για το ύψος των αποθεμάτων και την επάρκεια προσφοράς.

Αναλυτικότερα, οι αναταραχές σε Νιγηρία και Ιράκ, αλλά και το ζήτημα της Yukos οδήγησαν την τιμή του αμερικανικού αργού μια ανάσα κάτω από τα 50 δολάρια ανά βαρέλι, με τους αναλυτές να εκφράζουν την έντονη ανησυχία τους.

Αρνητικά επιδρούν επίσης οι τυφώνες, που έχουν σαρώσει τον κόλπο του Μεξικό, λειτουργώντας απαγορευτικά για την εξόρυξη των εκεί κοιτασμάτων.

Εξάλλου, οι αναλυτές επισημαίνουν ότι αρνητικά για την πορεία της συνεδρίασης επιδρά η αναθεώρηση από τη Morgan Stanley, σε in line από Attractive, για τον κλάδο των μικροεπεξεργαστών.

Αρνητικά διαμορφώθηκε και το κλίμα στην Ευρώπη. Ειδικότερα πτωτικά ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση το Λονδίνο, με τον FTSE 100 να δέχεται πιέσεις από τις υψηλές πετρελαϊκές τιμές και την υποχώρηση που σημειώνει η Wall Street. Ο όγκος των συναλλαγών κυμάνθηκε σε ικανοποιητικά επίπεδα με την συντριπτική πλειοψηφία των επιμέρους δεικτών να κλείνουν στο κόκκινο.

Πτώση σημείωσαν μεταξύ άλλων, οι μετοχές της Barclays, του Reuters, αλλά και του BSkyB.

Στο Παρίσι, ο CAC 40 ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση σε χαμηλότερο έδαφος, με τους αναλυτές να τονίζουν την στήριξη που προσέφερε στο δείκτη η άνοδος της Total, αποτρέποντας περαιτέρω πτώση.

Οι ίδιοι αναλυτές αποδίδουν την υποχώρηση των τιμών, στην ενίσχυση των τιμών του πετρελαίου και την πτώση που καταγράφεται στη Wall Street.

Πτώση σημείωσαν οι τραπεζικές μετοχές αλλά και οι τίτλοι των αεροπορικών εταιριών.

Στη Γερμανία η υποχώρηση που σημείωσαν τράπεζες, αεροπορικές εταιρίες και η Infineon στάθηκαν αρκετές να οδηγήσουν χαμηλότερα το DAX, με προεξάρχουσα αιτία και πάλι το πετρέλαιο.

Εξαίρεση στον κανόνα αποτέλεσαν λίγες φαρμακευτικές εταιρίες, ενώ πτώση σημείωσε και ο κλάδος των αυτοκινήτων.

Στις 4.541 μονάδες ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση ο FTSE 100, καταγράφοντας απώλειες 0,81%, ενώ πτώση 0,45% σημείωσε ο CAC 40, στις 3.656 μονάδες.

Εξάλλου, πτώση 0,92% σημείωσε ο DAX στις 3.874 μονάδες.

Στις 10.028 μονάδες κινείται ο δείκτης Dow Jones, σημειώνοντας απώλειες 0,19%, ενώ στις 1.869 μονάδες βρίσκεται ο Nasdaq καταγράφοντας απώλειες 0,55%.

Πτώση 0,24% σημειώνει και ο S&P, στις 1.107 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v