Συνεργασία κορυφής Cemex-RMC στα τσιμέντα

Η Cemex, τρίτη σε μέγεθος τσιμεντοβιομηχανία στον πλανήτη, θα αγοράσει την βρετανική RMC σε συμφωνημένη εξαγορά ύψους 4,15 δισ. δολαρίων σε ρευστό. Στόχος η επέκταση της παρουσίας του ομίλου στις ΗΠΑ και την ανατολική Ευρώπη.

Συνεργασία κορυφής Cemex-RMC στα τσιμέντα
Η Cemex, τρίτη σε μέγεθος τσιμεντοβιομηχανία στον πλανήτη, θα αγοράσει την βρετανική RMC σε συμφωνημένη εξαγορά ύψους 4,15 δισ. δολαρίων σε ρευστό.

Η Cemex θα πληρώσει 885 πένες ανά μετοχή για την βρετανική RMC, με premium 43% σε σχέση με την τιμή κλεισίματος της μετοχής την Παρασκευή, πριν ανακοινωθεί η συμφωνία. Η μετοχή της RMC αντέδρασε στην είδηση με εκτίναξη 48% στο άνοιγμα της συνεδρίασης της Δευτέρας.

Η RMC, που διανύει περίοδο ριζικής αναδιοργάνωσης προκειμένου να βελτιώσει τις πωλήσεις της και να υποστηρίξει την αδύναμη μονάδα τσιμέντου, ανακοίνωσε ότι οι διευθυντές της προβλέπεται να συστήσουν ομόφωνα στους μετόχους να αποδεχτούν τη συμφωνία.

Η Cemex, που εδρεύει στο Μεξικό, ανέφερε ότι η συμφωνία θα την βοηθήσει να βελτιώσει τα κανάλια διανομής στις ΗΠΑ και να χτίσει σοβαρή παρουσία στις αναπτυσσόμενες αγορές της ανατολικής Ευρώπης.

Η Cemex ανακοίνωσε πως περιμένει ότι η συμφωνία θα αποφέρει κέρδη από την πρώτη χρονιά και ότι οι ετήσιες συνέργειες θα κινηθούν στα 200 εκατ. δολάρια από το 2007.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v