”Καταναλωτικές αναταράξεις” στη Wall Street

Αναταράξεις στην χρηματιστηριακή αγορά της Wall Street προκαλεί η δημοσιοποίηση των μετρήσεων καταναλωτικής εμπιστοσύνης για τον Σεπτέμβριο, περιορίζοντας την διάθεση των επενδυτών για τοποθετήσεις και οδηγώντας τους βασικούς δείκτες σε χαμηλότερα επίπεδα.

Αναταράξεις στην χρηματιστηριακή αγορά της Wall Street προκαλεί η δημοσιοποίηση των μετρήσεων καταναλωτικής εμπιστοσύνης για τον Σεπτέμβριο, περιορίζοντας την διάθεση των επενδυτών για τοποθετήσεις και οδηγώντας τους βασικούς δείκτες σε χαμηλότερα επίπεδα.

Συγκεκριμένα, τα νέα από το καταναλωτικό μέτωπο ήταν δυσάρεστα, καθώς η καταναλωτική εμπιστοσύνη στις ΗΠΑ τον Σεπτέμβριο διαμορφώθηκε στο 96,8, διαψεύδοντας τους αναλυτές και παρουσιάζοντας υποχώρηση έναντι των επιπέδων του Αυγούστου, όταν είχε υποχωρήσει κατά 13 μονάδες. Οι αναλυτές προέβλεπαν ελαφριά ενίσχυση του δείκτη στο 99,5.

Οι μετοχές ”κατρακύλησαν” και εχθές, με τον βιομηχανικό δείκτη Dow Jones να υποχωρεί κάτω από το ψυχολογικό όριο των 10.000 μονάδων, μετά από την νέα ενίσχυση των πετρελαϊκών τιμών σε υψηλό 21ετίας στο New York Mercantile Exchange, εν μέσω ανησυχιών για τις πολιτικές διαταραχές στη Νιγηρία και τις επιπτώσεις από την επέλαση των τυφώνων από τον Κόλπο του Μεξικό.

Σήμερα, οι πετρελαϊκές τιμές συνέχισαν την ανοδική τροχιά που διαγράφουν για οκτώ συνεχόμενες συνεδριάσεις, με την τιμή στο συμβόλαιο future να διαμορφώνεται στα 50,15 δολ. το βαρέλι.

Στις υπόλοιπες επιχειρηματικές ειδήσεις, η Fannie May συμφώνησε στη λίστα των απαιτήσεων από τις ρυθμιστικές αρχές, μεταξύ των οποίων η αλλαγή των λογιστικών πρακτικών της εταιρίας και υψηλότερες κεφαλαιακές διασφαλίσεις.

Η Coca Cola αποφάσισε να μην αλλάξει την τιμολογιακή της πολιτική ενώ ανακοίνωσε ότι επικεντρώνεται στην ανάκαμψη των πωλήσεων και στη βελτίωση του marketing.

Η Time Warner και η Comcast ανακοίνωσαν πως εξετάζουν την πιθανότητα υποβολής κοινής προσφοράς για την Adelphia Communications, την προβληματική εταιρία που κατέθεσε αίτηση για χρεοκοπία.

Συγκεκριμένα, ο δείκτης Dow Jones διαμορφώνεται στις 9.986,05 μονάδες με απώλειες 0,02%, ο δείκτης υψηλής τεχνολογίας Nasdaq κινείται καθοδικά κατά 0,27%, στις 1.854,54 μονάδες και ο S&P 500 υποχωρεί κατά 0,10%, στις 1.102,79 μονάδες.

Εν τω μεταξύ, μεικτές τάσεις εμφανίζουν οι βασικές ευρωπαϊκές αγορές, με τον δείκτη FTSE 100 του Χρηματιστηρίου του Λονδίνου να σημειώνει κέρδη 0,30% στις 4.554,60 μονάδες, τον γαλλικό δείκτη CAC 40 να ενισχύεται κατά 0,19% στις 3.664,41 μονάδες και τον δείκτη Dax του Χρηματιστηρίου της Φρανκφούρτης να διαμορφώνεται στις 3.869,28 μονάδες με απώλειες 0,14%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v