N.Isdell: Σε δύο χρόνια θα ”γυρίσει” η Coca-Cola

Ο νέος πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Coca-Cola, Neville Isdell, προειδοποιεί σε συνέντευξή του στους ”Financial Times” ότι θα χρειαστεί να περάσουν δύο χρόνια για να γυρίσουν στα ”μαύρα” τα αποτελέσματα του κολοσσού των αναψυκτικών.

N.Isdell: Σε δύο χρόνια θα ”γυρίσει” η Coca-Cola
Ο νέος πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Coca-Cola, Neville Isdell, προειδοποίησε ότι θα χρειαστεί να περάσουν δύο χρόνια για να γυρίσουν θετικά τα αποτελέσματα του κολοσσού των αναψυκτικών.

Σε συνέντευξή του στους ”Financial Times” ο Isdell, τον οποίο η εταιρία ”έκοψε” από τη σύνταξή του για να αντιμετωπίσει τις φθίνουσες τάσεις στην ανάπτυξη του ομίλου, καταδίκασε όσους επικριτές ζητούν πιο δραστική αλλαγή στη στρατηγική.

Η Coca-Cola επικρίνεται ότι προχωρά πιο αργά από την ανταγωνιστική της Pepsi στην επέκταση πέρα από τα παραδοσιακά προϊόντα αναψυκτικών, αλλά ο Isdell επιμένει στη βρετανική εφημερίδα ότι υπάρχει χώρος για καινοτομίες στις βασικές του επιχειρήσεις.

Ο Isdell τόνισε ότι χάθηκε η ευκαιρία εξαγοράς του Red Bull στα τέλη της δεκαετίας του ’80 και παραδέχτηκε ότι οι διοικητικές μεταβολές και οι περικοπές των δαπανών που έχουν γίνει στην εταιρία έχουν επιφέρει πλήγμα στο ηθικό των εργαζομένων, αλλά και έλλειψη έμπειρων μάνατζερ, ειδικά στα αρχηγεία της Coke στην Ατλάντα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v