Σταθεροποιητικές διαθέσεις στη Wall Street

Τάσεις σταθεροποίησης επικρατούν στην αμερικανική χρηματιστηριακή αγορά, καθώς οι επενδυτές φαίνονται να τηρούν στάση αναμονής, παρακολουθώντας στενά την ενεργειακή αγορά και περιμένοντας την επόμενη κίνηση της πετρελαϊκής τιμής.

Τάσεις σταθεροποίησης επικρατούν στην αμερικανική χρηματιστηριακή αγορά, καθώς οι επενδυτές φαίνονται να τηρούν στάση αναμονής, παρακολουθώντας στενά την ενεργειακή αγορά και περιμένοντας την επόμενη κίνηση της πετρελαϊκής τιμής.

Το πετρέλαιο υποχώρησε κάτω από τα 50 δολ. το βαρέλι στο συμβόλαιο future, στα 49,60 δολ. αν και οι επενδυτές στρέφουν την προσοχή τους στην ανακοίνωση των αμερικανικών στρατηγικών αποθεμάτων, αργότερα στην ημέρα, τα οποία αναμένεται να έχουν συρρικνωθεί κατά 2 εκ. βαρέλια περίπου. Ωστόσο, οι αναλυτές εμφανίζονται απαισιόδοξοι, προσδοκώντας ενίσχυση της ζήτησης στο τέταρτο τρίμηνο του έτους.

Στις επιχειρηματικές ειδήσεις, με ενδιαφέρον αναμένεται η αντίδραση των επενδυτών στην ανακοίνωση της εξαγοράς μεριδίου ύψους 7,59% της ρωσικής Lukoil από την ConocoPhilips, έναντι 2 δισ. δολ. Η αμερικανική πετρελαϊκή εταιρία διατηρεί τη δυνατότητα ενίσχυσης του μεριδίου στο 20%.

Σημαντική ώθηση αναμένεται να παράσχει στη μετοχή της Orbitz, του διαδικτυακού ταξιδιωτικού τόπου που αποτελεί προϊόν κοινοπραξίας μεταξύ των πέντε μεγαλύτερων αεροπορικών εταιριών των ΗΠΑ, μετά από δημοσιεύματα που φέρουν την εταιρία να βρίσκεται σε προχωρημένες διαπραγματεύσεις για εξαγορά της από την Cendant έναντι 26-28 δολ. ανά μετοχή.

Η Boeing Co. υποβαθμίστηκε σε ”ουδέτερη σύσταση” από ”σύσταση αγοράς” από την Banc of America, η οποία αιτιολογεί την αλλαγή εκτίμησης στις υψηλές πετρελαϊκές τιμές.

Συγκεκριμένα, ο δείκτης Dow Jones διαμορφώνεται στις 10.157,05 μονάδες με απώλειες 0,19%, ο δείκτης υψηλής τεχνολογίας Nasdaq κινείται ανοδικά κατά 0,08%, στις 1.871,54 μονάδες και ο S&P 500 υποχωρεί κατά 0,12%, στις 1.108,79 μονάδες.

Εν τω μεταξύ, σε θετικό έδαφος βρίσκονται οι βασικές ευρωπαϊκές αγορές, με τον δείκτη FTSE 100 του Χρηματιστηρίου του Λονδίνου να σημειώνει κέρδη 0,27% στις 4.579,60 μονάδες, τον γαλλικό δείκτη CAC 40 να ενισχύεται κατά 0,44% στις 3.683,41 μονάδες και τον δείκτη Dax του Χρηματιστηρίου της Φρανκφούρτης να διαμορφώνεται στις 3.917,28 μονάδες με κέρδη 0,91%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v