Στην ConocoPhillips το 7,6% της Lukoil

Η ConocoPhillips απέκτησε το μερίδιο 7,59% στον πετρελαϊκό κολοσσό Lukoil που διέθεσε με δημοπρασία η ρωσική κυβέρνηση. Η τρίτη μεγαλύτερη πετρελαϊκή των ΗΠΑ θα πληρώσει 1,988 δισ. δολάρια για το μερίδιο.

Στην ConocoPhillips το 7,6% της Lukoil
Η ConocoPhillips απέκτησε το μερίδιο 7,59% στον πετρελαϊκό κολοσσό Lukoil που διέθεσε με δημοπρασία η ρωσική κυβέρνηση.

Η ConocoPhillips, τρίτη μεγαλύτερη πετρελαϊκή των ΗΠΑ και ήδη ο μεγαλύτερος κοινοπρακτικός εταίρος της Lukoil, θα διαθέσει 1,988 δισ. δολάρια για το μερίδιο. Η δημοπρασία ολοκληρώθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης.

Η Lukoil διαθέτει τα μεγαλύτερα πετρελαϊκά αποθέματα μεταξύ των ιδιωτικών εταιριών πετρελαίου, μετά την αμερικανική ExxonMobil. Την Δευτέρα ο ρωσικός όμιλος ανακοίνωσε ότι τα κέρδη α’ εξαμήνου αυξήθηκαν 55% στα 1,7 δισ. δολάρια σε ετήσια βάση.

Πάντως οι ξένες εταιρίες που διεκδικούν ένα μερίδιο στην ελκυστική πετρελαϊκή βιομηχανία της Ρωσίας, αντέδρασαν με συγκρατημένο ενθουσιασμό στη δημοπρασία.

Κι αυτό κυρίως εξαιτίας των φορολογικών απαιτήσεων της ρωσικής κυβέρνησης από την Yukos, την μεγαλύτερη ανταγωνίστρια της Lukoil, οι οποίες καταδεικνύουν τις τάσεις παρεμβατισμού της κυβέρνησης Putin στην επιχειρηματική ζωή της Ρωσίας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v