Ο Dow ηγήθηκε της ανόδου

Δε φάνηκαν να προβληματίζουν τη Wall Street οι αυξημένες πετρελαϊκές τιμές με το Dow να ηγείται της ανόδου, ενώ ”υστέρησε” στα κέρδη ο Nasdaq, λόγω των πιέσεων που δέχθηκαν για δεύτερη συνεχή συνεδρίαση μετοχές του τεχνολογικού κλάδου.

Δε φάνηκαν να προβληματίζουν τη Wall Street οι αυξημένες πετρελαϊκές τιμές με το Dow να ηγείται της ανόδου, ενώ ”υστέρησε” στα κέρδη ο Nasdaq, λόγω των πιέσεων που δέχθηκαν για δεύτερη συνεχή συνεδρίαση μετοχές του τεχνολογικού κλάδου.

Αναλυτικότερα, στις τιμές του πετρελαίου ήταν στραμμένη για άλλη μια συνεδρίαση η προσοχή των επενδυτών, με το αμερικανικό αργό να αποτιμάται στα 49,9 δολάρια ανά βαρέλι.

Αμερικανοί αναλυτές δηλώνουν αδυναμία να προβλέψουν που θα σταματήσει το ράλι των τιμών, εκφράζουν όμως την ανησυχία τους για τις επιτπώσεις που θα επιφέρει στην αγορά εργασίας, στο ΑΕΠ, τον πληθωρισμό και ασφαλώς στη Wall Street.

Στα εταιρικά νέα, πτωτικά κινήθηκε η μετοχή της Cypress, ύστερα από τη δεύτερη προειδοποίηση που απηύθυνε η εταιρία, υποστηρίζοντας ότι δε θα επιτύχει τους αρχικούς στόχους που έθεσε, για το γ΄ τρίμηνο του 2004.

Σε θετικό έδαφος κινήθηκε η μετοχή της Atherogenics. Το νέο φάρμακο για την καρδιοπάθεια που προωθεί η εταιρία φαίνεται να αποδεικνύεται αποτελεσματικό και κατά πάσα πιθανότητα θα λάβει την έγκριση από τον αμερικανικό οργανισμό φαρμάκων, για να περάσει στην παραγωγή.

Υψηλότερα κινήθηκαν ακόμα μετοχές εταιριών χρυσού και κυρίως αλουμινίου. Οι τελευταίες ενισχύθηκαν σημαντικά, με αφορμή την είδηση ότι η Κίνα θα συνεχίσει να αναπτύσσεται με αυξανόμενους ρυθμούς και το 2005, διατηρώντας αμείωτη τη ζήτηση για αλουμίνιο.

Στο μακροοικονομικό μέτωπο χαμηλότερα διαμορφώθηκε η καταναλωτική εμπιστοσύνη στις ΗΠΑ τον Σεπτέμβριο, με το δείκτη εμπιστοσύνης να ανέρχεται στο 96,8, διαψεύδοντας τους αναλυτές και παρουσιάζοντας υποχώρηση έναντι των επιπέδων του Αυγούστου.

Ειδικότερα ο Δείκτης Καταναλωτικής Εμπιστοσύνης διαμορφώθηκε σε 96,8, σημειώνοντας νέα υποχώρηση το Σεπτέμβριο, έναντι του 98,2 τον Αύγουστο, όταν είχε υποχωρήσει κατά 13 μονάδες. Οι αναλυτές προέβλεπαν ελαφριά ενίσχυση του δείκτη στο 99,5.

Αξίζει επίσης να καταγραφεί η σημαντική υποχώρηση που σημείωσαν οι τιμές των ομολόγων, με την απόδοση του δεκαετούς να ανέρχεται στο 4,1%.

Στις 10.077 μονάδες ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση ο δείκτης Dow σημειώνοντας κέρδη 0,89%, ενώ ο Nasdaq κινήθηκε στις 1.869 μονάδες (0,54%).

Εξάλλου, κέρδη 0,59% σημείωσε ο S&P, στις 1.110 μονάδες.

Το δικαίωμα της Εθνικής Τράπεζας ενισχύθηκε κατά 3,05%, στα 4,73 δολάρια, ενώ το ADR του ΟΤΕ ενισχύθηκε κατά 1,51%, στα 6,73 δολάρια.

Εξάλλου, το δικαίωμα της 3Ε υποχώρησε κατά 1,51%, στα 22,25 δολάρια.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v