Μίνι ράλι σε Wall Street, κέρδη σε Ευρώπη (update)

Συνεχίζεται η άνοδος στη Wall Street, με τις τεχνολογικές μετοχές να σημειώνουν τα υψηλότερα κέρδη, με αφορμή την αναβάθμιση συγκεριμένων εταιριών από την JP Morgan, ενώ στο θετικό κλίμα συμβάλλει και η αποκλιμάκωση των πετρελαικών τιμών. Με κέρδη ”έκλεισαν” οι κύριες ευρωαγορές.

Συνεχίζεται η άνοδος στη Wall Street, με τις τεχνολογικές μετοχές να σημειώνουν τα υψηλότερα κέρδη, με αφορμή την αναβάθμιση συγκεριμένων εταιριών από την JP Morgan, ενώ στο θετικό κλίμα συμβάλλει και η αποκλιμάκωση των πετρελαικών τιμών.

Στο θετικό κλίμα συμβάλλουν και τα θετικά σχόλια από διοικητές των περιφερειακών κεντρικών τραπεζών των ΗΠΑ. Συγκεκριμένα, μετά τις χθεσινές δηλώσεις του Robert McTeer, προέδρου της Dallas Federal Reserve, την ισχύ της αμερικανικής οικονομίας σχολιάζει και η Susan Bies, η οποία εκτιμά ότι ”έχει επανακτήσει την ορμή της”.

Σε υψηλότερο επίπεδο οδηγεί τον Dow Jones η μετοχή της Merck, μετά από την χθεσινή κάθετη πτώση κατά 27%, λόγω της ανακοίνωσης για εθελούσια απόσυρση του φαρμάκου Vioxx για την αρθρίτιδα. Σημαντική ενίσχυση σημειώνει και η μετοχή της ανταγωνιστικής Pfizer, καθώς οι επενδυτές προσδοκούν ότι θα επωφεληθεί από την απόσυρση του φαρμάκου της Merck.

”Το κλίμα εμφανίζεται ιδιαίτερα θετικό και ο όγκος συναλλαγών αρχίζει να ενισχύεται εν’ όψει των ανακοινώσεων κερδοφορίας” σχολιάζει ο Brian Williamson του Boston Company Asset Management.

Eξάλλου, θετική παρουσιάζεται η αντίδραση των μετόχων στην απομάκρυνση του Craig Conway από τη θέση του προέδρου και διευθύνοντα συμβούλου της Peoplesoft, καθώς εκτιμούν ότι αυτή η εξέλιξη φέρνει την εταιρία πιο κοντά στην Oracle. Η μετοχή της ενισχύεται πέραν του 4%.

Συγκεκριμένα, ο δείκτης Dow Jones διαμορφώνεται στις 10.183 μονάδες με κέρδη 1,02%, ο δείκτης υψηλής τεχνολογίας Nasdaq κινείται ανοδικά κατά 2,12%, στις 1.937 μονάδες και ο S&P 500 ενισχύεται κατά 1,45%, στις 1.130 μονάδες.

Εν τω μεταξύ, ο δείκτης FTSE 100 του Χρηματιστηρίου του Λονδίνου σημείωσε κέρδη 1,94% στις 4.659 μονάδες, ο γαλλικός δείκτης CAC 40 ενισχύθηκε κατά 2,46% στις 3.730 μονάδες και ο δείκτης Dax του Χρηματιστηρίου της Φρανκφούρτης διαμορφώθηκε στις 3.994 μονάδες με κέρδη 2,62%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v