Θετικό άνοιγμα παρά τα δυσοίωνα νέα στη Wall

Σε θετικό έδαφος διαμορφώνονται οι δείκτες της αμερικανικής χρηματιστηριακής αγοράς, καθώς οι επενδυτές δεν δείχνουν να πτοούνται από την πορεία που χαράσσουν οι πετρελαϊκές τιμές, καθώς και από τις υποβαθμίσεις μετοχών του κλάδου των ημιαγωγών.

Σε θετικό έδαφος διαμορφώνονται οι δείκτες της αμερικανικής χρηματιστηριακής αγοράς, καθώς οι επενδυτές δεν δείχνουν να πτοούνται από την πορεία που χαράσσουν οι πετρελαϊκές τιμές, καθώς και από τις υποβαθμίσεις μετοχών του κλάδου των ημιαγωγών.

Οι πετρελαϊκές τιμές σημειώνουν νέο ρεκόρ τιμών, με την τιμή του brent να διαμορφώνεται στο συμβόλαιο future για παράδοση Νοεμβρίου, στα 53,60 δολ. το βαρέλι, στην αγορά εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης.

”Μπορεί τα νέα στο μακροοικονομικό μέτωπο να ήταν μεικτά και η παραγωγή θέσεων εργασίας να εμφανίστηκε αδύναμη, αλλά την πραγματική ζημιά στην κεφαλαιαγορά, την κάνει η υψηλή τιμή του πετρελαίου” σχολιάζει ο Marc Pado, αναλυτής της Cantor Fitzgerald, ο οποίος εκτιμά ότι από πλευράς τεχνικής ανάλυσης, οι πετρελαϊκές τιμές μπορούν να διατηρηθούν πάνω από τα επίπεδα των 45 δολ. το βαρέλι.

Στον κλάδο των ημιαγωγών, επιπτώσεις αναμένεται να έχει η τριμηνιαία έκθεση της Deutsche Bank για τον κλάδο, καθώς και δυο υποβαθμίσεις εταιριών του κλάδου.

Συγκεκριμένα, η Deutsche Bank αναφέρει πως δεν συνιστά πλέον αγορές στον κλάδο των ημιαγωγών, καθώς οι εταιρίες είναι εκτεθειμένες στις τιμές των εμπορευμάτων και παραδοσιακά, μειώνονται τα περιθώρια κερδοφορίας τους σε περιόδους κυκλικής επιβράδυνσης.

Ως εκ τούτου, η Deutsche υποβαθμίζει τη σύστασή της για τη μετοχή της Texas Instruments σε ”sell” από ”buy” και τη σύστασή της για την μετοχή της Micron Technology σε ”sell” από ”hold”.

Εντός της εβδομάδας, αναμένονται ανακοινώσεις κερδοφορίας από τις Yahoo, General Motors, Apple Computer, Intel, Johnson & Johnson και Citigroup.

Συγκεκριμένα, ο δείκτης Dow Jones διαμορφώνεται στις 10.072,05 μονάδες με κέρδη 0,19%, ο δείκτης υψηλής τεχνολογίας Nasdaq κινείται ανοδικά κατά 0,26%, στις 1.924,54 μονάδες και ο S&P 500 ενισχύεται κατά 0,18%, στις 1.124,79 μονάδες.

Την προηγούμενη εβδομάδα, ο Dow Jones υποχώρησε κατά 1,3%, ο Nasdaq σημείωσε απώλειες της τάξεως του 1,1% και ο S&P 500 απώλεσε 0,8%.

Εν τω μεταξύ, μεικτές τάσεις εμφανίζουν οι βασικές ευρωπαϊκές αγορές, με τον δείκτη FTSE 100 του Χρηματιστηρίου του Λονδίνου να παραμένει στα επίπεδα της Παρασκευής, στις 4.698,60 μονάδες, τον γαλλικό δείκτη CAC 40 να υποχωρεί κατά 0,24% στις 3.728,41 μονάδες και τον δείκτη Dax του Χρηματιστηρίου της Φρανκφούρτης να διαμορφώνεται στις 4.018,28 μονάδες με κέρδη 0,07%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v