Θέσεις εργασίας και τεχνολογία πιέζουν τη Wall

Η δημιουργία νέων θέσεων εργασίας σε επίπεδο χαμηλότερο των εκτιμήσεων, αλλά και τα αρνητικά σχόλια της Prudential για μετοχές του κλάδου των επεξεργαστών, οδηγούν χαμηλότερα τους βασικούς χρηματιστηριακούς δείκτες στη Wall Street. Με απώλειες έκλεισε η Ευρώπη.

Η δημιουργία νέων θέσεων εργασίας σε επίπεδο χαμηλότερο των εκτιμήσεων, αλλά και τα αρνητικά σχόλια της Prudential για μετοχές του κλάδου των επεξεργαστών, οδηγούν χαμηλότερα τους βασικούς χρηματιστηριακούς δείκτες στη Wall Street. Με απώλειες έκλεισε η Ευρώπη.

Συγκεκριμένα, στη διάρκεια του Σεπτεμβρίου δημιουργήθηκαν 96.000 θέσεις εργασίας, σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Εργασίας, ενώ το ποσοστό της ανεργίας για την ίδια περίοδο, διατηρήθηκε στο 5,4%.

Ωστόσο, τα στοιχεία ήταν χαμηλότερα των εκτιμήσεων των αναλυτών, οι οποίοι έκαναν λόγο για αύξηση των νέων θέσεων εργασίας κατά 150.000.

Αντίθετα, τα αποτελέσματα της General Electric ήταν αντίστοιχα των προσδοκιών της αγοράς, κυρίως όσον αφορά στην αύξηση του τζίρου. Κέρδη κοντά στο 2% καταγράφει η μετοχή της AT&T, καθώς ανακοίνωσε χθες την περικοπή 7.400 εργατικών θέσεων.

Κέρδη ανακοίνωσε μετά από τη χθεσινή συνεδρίαση και η Alcoa, τα οποία διαμορφώθηκαν στα 34 σεντς ανά μετοχή, με τα έσοδα να διαμορφώνονται στα 5,98 δισ. δολάρια, αντίστοιχα των εκτιμήσεων των αναλυτών. Ωστόσο η μετοχή της υποχωρεί οριακά.

Άνοδο καταγράφουν οι μετοχές της Genetech, καθώς η Credit Suisse First Boston αναβάθμισε τη σύσταση για τη βιοτεχνολογική εταιρία σε outperform από neutral, εν μέσω αισιοδοξίας για τις πωλήσεις του φαρμάκου της κατά του καρκίνου Avastin.

Υψηλότερα κινείται και η ασφαλιστική AIG, καθώς η Morgan Stanley αναβάθμισε τη σύστασή της σε underweight από equal-weight.

Η Prudential Equity ξεκίνησε την κάλυψη των μετοχών του κλαδου των επεξεργαστών, δίνοντας σύσταση neutral, ενώ neutral ή και underweight ήταν η σύστασή της για αρκετές μετοχές τους κλάδου.

Η Applied Materials υποχωρεί 4%, ενώ και η Novellus Systems σημειώνει απώλειες 3%. Κατά 2% υποχωρεί η Intel, ενώ και η Advanced Micro Devices καταγράφει πτώση 1%.

Περί το 32% ”βυθίζεται” η μετοχή της Lionbride Technologies, καθώς εξέδωσε αρνητική προειδοποίηση σχετικά με τα αποτελέσματα του γ΄ τριμήνου αλλά και του έτους.

Αναλυτές από την πλευρά τους υποστηρίζουν ότι στο επίκεντρο της σημερινής συνεδρίασης θα βρεθεί και πάλι το πετρέλαιο, καθώς διατηρείται σε υψηλό επίπεδο, στα 52,78 δολάρια το βαρέλι.

Απώλειες καταγράφει και το δολάριο έναντι του ευρώ, στα 1,2402 δολάρια, ύστερα από τα αρνητικά στοιχεία για τις θέσεις εργασίας, εν μέσω ανησυχιών ότι οι δυσμενείς συνθήκες στην αγορά εργασίας θα αποτρέψουν την Fed από περαιτέρω αύξηση των επιτοκίων.

Ο δείκτης Dow Jones κινείται στις 10102,32 μονάδες με απώλειες 0,23%, πτώση 0,39% σημειώνει ο Nasdaq στις 1935,45 μονάδες, ενώ ο S&P υποχωρεί 0,28% στις 1127,52 μονάδες.

Το αρνητικό κλίμα στην αμερικανική αγορά επηρέασε σαφώς και τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με τον FTSE 100 να κλείνει στις 4698,9 μονάδες, τον DAX να σημειώνει απώλειες 0,69% στις 4015,54 μονάδες και τον CAC 40 να υποχωρεί 0,55% στις 3737,87 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v