Και νέες περικοπές θέσεων εργασίας στην ΑΤ&Τ

Η AT&T Corp. πριν 20 χρόνια προσέλαβε περισσότερους από ένα εκατομμύριο ανθρώπους στις Ηνωμένες Πολιτείες. Ευλόγως λοιπόν η ανακοίνωση της εταιρίας ότι θα μειώσει το προσωπικό της κατά 20% επιπλέον, στους 49.000 εργαζόμενους, μέχρι το τέλος του έτους, προκάλεσε ρίγη στην αμερικανική αγορά.

Και νέες περικοπές θέσεων εργασίας στην ΑΤ&Τ
Η AT&T Corp. πριν 20 χρόνια προσέλαβε περισσότερους από ένα εκατομμύριο ανθρώπους στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Ευλόγως λοιπόν η ανακοίνωση της εταιρίας ότι θα μειώσει το προσωπικό της κατά 20% επιπλέον, στους 49.000 εργαζόμενους, μέχρι το τέλος του έτους, προκάλεσε ρίγη στην αμερικανική αγορά.

Ο πάλαι ποτέ ισχυρότερος τηλεπικοινωνιακός όμιλος των ΗΠΑ ανακοίνωσε ότι θα διακόψει την λειτουργία γραφείων της στην Δυτική Βιρτζίνια, την Χαβάη και το Πουέρτο Ρίκο, θα μειώσει κατά 7.400 επιπλέον τις θέσεις εργασίας φτάνοντας στο σύνολο των 12.300 απολύσεων κατά τη φετινή χρονιά και θα διαγράψει περιουσιακά στοιχεία ύψους 11,4 δισ. δολαρίων.

Οι κινήσεις του ομίλου, που παραμένει ο ισχυρότερος στην προσφορά υπεραστικών τηλεφώνων, εντάσσονται στην προσπάθεια ”μαζέματος” των δραστηριοτήτων, εξαιτίας της διαρκούς μείωσης των εσόδων από τις κλήσεις σταθερής τηλεφωνίας.

Στα οκτώ τελευταία χρόνια κατά τα οποία έχει απελευθερωθεί η τηλεφωνική αγορά των ΗΠΑ, οι τοπικοί φορείς όπως η Verizon Communications έχουν ”κλέψει” περισσότερους από 35 εκατομμύρια από τους πελάτες της ΑΤ&Τ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v