Αύξηση κερδών γ’ τριμήνου 11% στην GE

Τα κέρδη της εταιρίας με την μεγαλύτερη κεφαλαιοποίηση στον κόσμο, της General Electric, αυξήθηκαν στο τρίτο τρίμηνο καθώς οι εξαγορές και η ζήτηση για προϊόντα βαριάς βιομηχανίας υποστήριξαν βελτίωση των εσόδων.

Αύξηση κερδών γ’ τριμήνου 11% στην GE
Τα κέρδη της εταιρίας με την μεγαλύτερη κεφαλαιοποίηση στον κόσμο, της General Electric, αυξήθηκαν στο τρίτο τρίμηνο 11% καθώς οι εξαγορές και η ζήτηση για προϊόντα βαριάς βιομηχανίας, όπως κινητήρες αεροσκαφών, υποστήριξαν βελτίωση των εσόδων.

Μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων, η εταιρία έθεσε νέο στόχο για τα κέρδη 2004, που διαμορφώνεται στο υψηλότερο σημείο της κλίμακας που περίμενε και στην προηγούμενη εκτίμηση.

Τα καθαρά κέρδη αυξήθηκαν στα 4,05 δισ. δολάρια από 3,65 δισ. δολάρια στο προηγούμενο τρίμηνο, όσο περίμεναν και οι ιδιώτες αναλυτές σύμφωνα με δημοσκόπηση του πρακτορείου Bloomberg.

Ο τζίρος του ομίλου αυξήθηκε 15% στα 38,27 δισ. δολ. Πρόκειται για την μεγαλύτερη αύξηση πωλήσεων από τότε που ο Jeffrey Immelt ανέλαβε την θέση του διευθύνοντος συμβούλου της εταιρίας από τον θρυλικό Jack Welch.

Η General Electric προβλέπει κέρδη της τάξης των 1,57 δολ. με 1,60 δολ. ανά μετοχή για το σύνολο του 2004. Η εταιρία στην προηγούμενη πρόβλεψή της αναφερόταν σε κλίμακα της τάξης των 1,55 δολ. με 1,60 δολ. Κατά την Thomson Financial, τα κέρδη θα διαμορφωθούν στα 1,58 δολάρια ανά μετοχή.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v