Μήνυση κατά της Parmalat άσκησε η Citigroup

Μήνυση κατά της Ιταλίας άσκησε η Citigroup, η μεγαλύτερη πιστώτρια τράπεζα της Parmalat Ginanziaria, σχετικά με τον τρόπο διαχείρισης της χρεοκοπίας της εταιρίας τροφίμων, δηλώνοντας ότι η διαδικασία παραβίασε τα δικαιώματά της ως πιστώτρια εταιρία.

Μήνυση κατά της Parmalat άσκησε η Citigroup
Μήνυση κατά της Ιταλίας άσκησε η Citigroup, η μεγαλύτερη πιστώτρια τράπεζα της Parmalat Ginanziaria, σχετικά με τον τρόπο διαχείρισης της χρεοκοπίας της εταιρίας τροφίμων.

Συγκεκριμένα, ο αμερικανικός χρηματοπιστωτικός οίκος δήλωσε ότι η διαδικασία παραβίασε τα δικαιώματά της ως πιστώτρια εταιρία, έχοντας δανείσει στην Parmalat 540 εκατ. ευρώ.

Πρόκειται για την πρώτη μηνυτήρια αγωγή που ασκεί τράπεζα μετά από την κατάρρευση της Parmalat τον περασμένο Δεκέμβριο, με την οποία ζητά αδιευκρίνιστο ποσό αποζημίωσης.

Ο πρόεδρος της Parmalat, ο 70χρονος Enrico Bondi, απέρριψε όλες τις αιτήσεις της Citigroup για αποζημίωση, εκτός μερικών ύψους 2 εκατ. ευρώ, ενώ χαρακτηριστικό είναι ότι έχει απορρίψει το 99% των αιτήσεων από τους Αμερικανούς πιστωτές της, τη στιγμή που έχει δέχτει τις μισές από τις αιτήσεις για αποζημίωση που έχουν καταθέσει Ιταλοί δανειστές.

Ο επικεφαλής του τμήματος επενδύσεων της Citigroup στην Ευρώπη, William Mills, σχολίασε πως ο νόμος ορίζει όλοι οι πιστωτές να τυγχάνουν ίσης συμπεριφοράς κατά τη διάρκεια των διαδικασιών μιας χρεοκοπίας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v