Δύσκολη εβδομάδα πέρασε η Wall

Βαριές απώλειες κατέγραψαν οι χρηματιστηριακοί δείκτες στη Wall Street, ύστερα από τα απογοητευτικά στοιχεία για τις νέες θέσεις εργασίας, το νέο ρεκόρ του πετρελαίου στα 53,31 δολάρια, αλλά και τα αρνητικά σχόλια χρηματιστηριακής για τον τεχνολογικό κλάδο. Μικρότερες οι απώλειες στην Ευρώπη.

Βαριές απώλειες κατέγραψαν οι χρηματιστηριακοί δείκτες στη Wall Street, ύστερα από τα απογοητευτικά στοιχεία για τις νέες θέσεις εργασίας, το νέο ρεκόρ του πετρελαίου στα 53,31 δολάρια, αλλά και τα αρνητικά σχόλια χρηματιστηριακής για τον τεχνολογικό κλάδο. Μικρότερες οι απώλειες στην Ευρώπη.

Συγκεκριμένα, στη διάρκεια του Σεπτεμβρίου δημιουργήθηκαν 96.000 θέσεις εργασίας, σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Εργασίας, ενώ το ποσοστό της ανεργίας για την ίδια περίοδο, διατηρήθηκε στο 5,4%.

Ωστόσο, τα στοιχεία ήταν χαμηλότερα των εκτιμήσεων των αναλυτών, οι οποίοι έκαναν λόγο για αύξηση των νέων θέσεων εργασίας κατά 150.000.

Νέο ρεκόρ κατέγραψε και η τιμή του πετρελαίου, καθώς στη Νέα Υόρκη η τιμή του μαύρου χρυσού διαμορφώθηκε στα 53,31 δολάρια το βαρέλι, και το brent στο Λονδίνο, στα 48,89 δολάρια ανά βαρέλι.

Αντίθετα, τα αποτελέσματα της General Electric ήταν αντίστοιχα των προσδοκιών της αγοράς, κυρίως όσον αφορά στην αύξηση του τζίρου.

Κέρδη ανακοίνωσε μετά από τη χθεσινή συνεδρίαση και η Alcoa, τα οποία διαμορφώθηκαν στα 34 σεντς ανά μετοχή, με τα έσοδα να διαμορφώνονται στα 5,98 δισ. δολάρια, αντίστοιχα των εκτιμήσεων των αναλυτών. Ωστόσο η μετοχή της υποχώρησε οριακά.

Άνοδο κατέγραψαν οι μετοχές της Genetech, καθώς η Credit Suisse First Boston αναβάθμισε τη σύσταση για τη βιοτεχνολογική εταιρία σε outperform από neutral, εν μέσω αισιοδοξίας για τις πωλήσεις του φαρμάκου της κατά του καρκίνου Avastin.

Υψηλότερα κινήθηκε και η ασφαλιστική AIG, καθώς η Morgan Stanley αναβάθμισε τη σύστασή της σε underweight από equal-weight.

Η Prudential Equity ξεκίνησε την κάλυψη των μετοχών του κλαδου των επεξεργαστών, δίνοντας σύσταση neutral, ενώ neutral ή και underweight ήταν η σύστασή της για αρκετές μετοχές τους κλάδου.

Η Applied Materials υποχώρησε 4%, ενώ και η Novellus Systems σημείωσε απώλειες 3%. Κατά 3% υποχώρησε η Intel, ενώ και η Advanced Micro Devices κατέγραψε πτώση 3%.

Περί το 30% ”βυθίστηκε” η μετοχή της Lionbride Technologies, καθώς εξέδωσε αρνητική προειδοποίηση σχετικά με τα αποτελέσματα του γ΄ τριμήνου αλλά και του έτους.

Απώλειες κατέγραψε και το δολάριο έναντι του ευρώ, στα 1,2412 δολάρια, ύστερα από τα αρνητικά στοιχεία για τις θέσεις εργασίας, εν μέσω ανησυχιών ότι οι δυσμενείς συνθήκες στην αγορά εργασίας θα αποτρέψουν την Fed από περαιτέρω αύξηση των επιτοκίων.

Η Εθνική σημείωσε άνοδο 2,63% στα 5,08 δολάρια, κέρδη 1,68% κατέγραψε ο ΟΤΕ στα 6,64 δολάρια, και η 3Ε έκλεισε με άνοδο κοντά στο 1%, και στα 21,99 δολάρια.

Ο δείκτης Dow Jones έκλεισε στις 10055,20 μονάδες με απώλειες 0,69%, πτώση 1,47% σημείωσε ο Nasdaq στις 1919,97 μονάδες, ενώ ο S&P υποχώρησε 0,75% στις 1122,14 μονάδες.

Το αρνητικό κλίμα στην αμερικανική αγορά επηρέασε σαφώς και τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με τον FTSE 100 να κλείνει στις 4698,9 μονάδες, τον DAX να σημειώνει απώλειες 0,69% στις 4015,54 μονάδες και τον CAC 40 να υποχωρεί 0,55% στις 3737,87 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v