Περιορίστηκαν τελικώς οι απώλειες στη Wall Street

Η υποχώρηση του αμερικανικού αργού χαμηλότερα των 53 δολαρίων ανά βαρέλι περιόρισε τις αρχικές απώλειες της Wall Street, σε μια περίοδο όπου η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων γ΄ τριμήνου από τις εταιρίες προσελκύει το έντονο ενδιαφέρον. Χαμηλότερα οι ευρωαγορές, κάτω από τις 4.000 μονάδες ο Dax.

Η υποχώρηση του αμερικανικού αργού χαμηλότερα των 53 δολαρίων ανά βαρέλι περιόρισε τις αρχικές απώλειες της Wall Street, σε μια περίοδο όπου η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων γ΄ τριμήνου από τις εταιρίες προσελκύει το έντονο ενδιαφέρον.

Στα εταιρικά νέα κέρδη κατέγραψε η μετοχή της Johnson & Johnson. Η εταιρία κατέγραψε καθαρά κέρδη γ΄ τριμήνου ύψους 2,3 δισ. δολαρίων ή 78 σεντς ανά μετοχή, έναντι 69 σεντς ανά μετοχή την αντίστοιχη περσινή περίοδο. Tα αποτελέσματα της εταιρίας εξέπληξαν ευχάριστα τους αναλυτές οι προβλέψεις των οποίων μιλούσαν για κέρδη 76 σεντς ανά μετοχή.

Αντίθετα σε πτωτικό έδαφος κινήθηκε η μετοχή της Merrill Lynch, με την κερδοφορία της εταιρίας να υποχωρεί κατά 8%, έναντι της αντίστοιχης περσινής περιόδου, διαμορφούμενη στα 920 εκατ. δολάρια ή 93 σεντς ανά μετοχή.

Ανάλογα πτωτικά βρέθηκε και η μετοχή της State Street, αφού η εταιρία κατέγραψε πτώση των κερδών της στο γ΄ τρίμηνο, δεδομένο που δεν ικανοποίησε επενδυτές και αναλυτές.

Απώλειες σημείωσε και η ScanDisk ύστερα από την υποβάθμιση σε ”Sell” από την Smith Barney.

Το ενδιαφέρον των επενδυτών στρέφεται πέρα από το πετρέλαιο και στα αποτελέσματα γ΄ τριμήνου σημαντικών εταιριών και συγκεκριμένα της Intel και της Yahοo. Για την πρώτη οι αναλυτές εκτιμούν ότι θα καταγράψει κέρδη 27 σεντς ανά μετοχή, έναντι 31 σεντς ανά μετοχή το β΄ τρίμηνο του 2004.

Για την Yahoo η ”αγορά” προβλέπει ότι τα κέρδη της θα διαμορφωθούν στα 9 σεντς ανά μετοχή.

Ακόμα κύκλοι της αγοράς κρίνουν ως ιδιαίτερα κρίσιμα τα αποτελέσματα γ΄ τριμήνου οκτώ εταιριών και συγκεκριμένα των: J&J, Ιntel, Citigroup, General Motors, Yahoo, Fannie Mae, Southwest Airlines και Νokia.

Σημειώνεται ότι από τις 39 εταιρίες του S&P που έχουν ανακοινώσει αποτελέσματα, τα μεγέθη των 24 εξ αυτών εξέπληξαν θετικά τους αναλυτές, τα μεγέθη των 5 απογοήτευσαν τους αναλυτές, ενώ τα αποτελέσματα των υπολοίπων κινήθηκαν στο εύρος των εκτιμήσεων της αγοράς.

Στις 10.077 μονάδες ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση ο Dow Jones (-0,05%), ενώ πτώση 0,19% σημείωσε ο Nasdaq στις 1.925 μονάδες.

Απώλειες και για τον S&P, που ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση στις 1.121 μονάδες (-0,23%).

Το ADR της Εθνικής ενισχύθηκε κατά 2,17%, στα 5,19 δολάρια, ενώ το δικαίωμα του ΟΤΕ υποχώρησε στα 6,48 δολάρια (-2,7%).

Πτώση 1,05%, στα 21,71 δολάρια σημείωσε το δικαίωμα της 3Ε.

Απώλειες 0,77% σε Λονδίνο, ενώ στη Γαλλία ο CAC 40 υποχώρησε κατά 1,04%. Υποχώρηση 1,28% για Dax.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v