Πετρέλαιο, Alcoa, πίεσαν τη Wall

Σε πτωτική τροχιά κινήθηκε η Wall Street, με τις μεταλλουργικές μετοχές να καταγράφουν τις υψηλότερες απώλειες, ενώ στο αρνητικό κλίμα συνέβαλε και η νέα αύξηση των πετρελαϊκών τιμών. Στα 53,8 δολάρια ανά βαρέλι η τιμή του αμερικανικού αργού

Σε πτωτική τροχιά κινήθηκε η Wall Street, με τις μεταλλουργικές μετοχές να καταγράφουν τις υψηλότερες απώλειες, ενώ στο αρνητικό κλίμα συνέβαλε και η νέα αύξηση των πετρελαϊκών τιμών.

Κέρδη σημείωσε η μετοχή της Intel. H εταιρία κατέγραψε καθαρά κέρδη γ΄ τριμήνου ύψους 1,9 δισ. ευρώ ή 30 σεντς ανά μετοχή, έναντι 1,7 δισ. δολαρίων την αντίστοιχη περσινή περίοδο, διαφορά που αντιστοιχεί σε αύξηση 15%.

Παράλληλα η Intel ανακοίνωσε την υποχώρηση των αποθεμάτων της το γ΄ τρίμηνο, δεδομένο που ικανοποίησε τους αναλυτές.

Κέρδη σημείωσε και η μετοχή της Yahoo, με την εταιρία να καταγράφει αύξηση 74% στα κέρδη γ΄ τριμήνου, τα οποία ανήλθαν στα 124 εκατ. δολάρια ή 9 σεντς ανά μετοχή.

Οι πωλήσεις της εταιρίας ανήλθαν στα 655 εκατ. δολάρια, έναντι 357 εκατ. δολ. πέρσι.

Πτωτικά κινήθηκαν οι μεταλλουργικές εταιρίες με αφορμή τις υποβαθμίσεις εταιριών. Πιο συγκεκριμένα η Prudential υποβάθμισε τις Inco και Freeport-McMoran, ενώ η BHP Billiton απηύθυνε προειδοποίηση για την ισορροπία προσφοράς ζήτησης του χαλκού το 2005. Σημειώνεται ότι η τιμή του αμερικανικού αργού διαμορφώνεται στα 53,8 δολάρια ανά βαρέλι.

Στις 10.002 μονάδες ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση ο Dow Jones, καταγράφοντας απώλειες 0,74%, ενώ στις 1.920 μονάδες κινήθηκε ο Nasdaq με πτώση 0,24%.

Απώλειες 0,73% για τον S&P, στις 1.113 μονάδες.

Το δικαίωμα του ΟΤΕ ενισχύθηκε κατά 1,54%, στα 6,58 δολάρια.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v