Τεχνολογικά κέρδη για Nasdaq, πιέσεις σε Dow

Tα κέρδη που σημειώνουν οι τεχνολογικές μετοχές κρατούν σε θετικό έδαφος το Nasdaq, ενώ οι απώλειες που σημειώνουν οι τεχνολογικές και ενεργειακές μετοχές πιέζουν το Dow Jones. Με μικτά πρόσημα οι ευρωαγορές.

κέρδη που σημειώνουν οι τεχνολογικές μετοχές κρατούν σε θετικό έδαφος το Nasdaq, ενώ οι απώλειες που σημειώνουν οι τεχνολογικές και ενεργειακές μετοχές πιέζουν το Dow Jones.

Κέρδη σημειώνει η μετοχή της Intel. Τα καθαρά κέρδη της εταιρίας στο γ΄ τρίμηνο διαμορφώθηκαν στα 1,9 δισ. δολάρια ή 30 σεντς ανά μετοχή, σημειώνοντας άνοδο 15% σε σχέση με το ποσό των 1,7 δισ. δολαρίων ή 25 σεντς ανά μετοχή πέρυσι και ενώ οι αναλυτές περίμεναν κέρδη ύψους 27 σεντς ανά μετοχή.

Οι πωλήσεις της Intel διαμορφώθηκαν στα 8,5 δισ. δολάρια, σημειώνοντας άνοδο 8% σε σχέση με πέρυσι, ενώ η εταιρία ανακοίνωσε την υποχώρηση των αποθεμάτων της το τρέχον τρίμηνο, δεδομένο που ικανοποίησε τους αναλυτές.

Σε θετικό έδαφος βρίσκεται και η μετοχή της Yahoo, αφού η εταιρία αύξησε τα κέρδη της κατά 74%, σε πλήρη συνάφεια με τις εκτιμήσεις των αναλυτών.

Εξάλλου, κέρδη καταγράφει και η μετοχή της Mc Donalds, ύστερα από την ανακοίνωση της ότι τα μεγέθη γ΄ τριμήνου υπερέβησαν τις εκτιμήσεις της.

Σε πτωτικό έδαφος βρίσκονται οι μεταλλουργικές και ενεργειακές μετοχές με την Alcoa να δίνει τον τόνο και την Exxon Mobil να υποχωρεί κατά 1% περίπου.

Το αρνητικό κλίμα για τις μεταλλουργικές εταιρίες δημιουργήθηκε με αφορμή την υποβάθμιση από την Prudential των Inco και Freeport-McMoran αλλά και την προειδοποίηση που απηύθυνε η BHP Billiton για την ισορροπία προσφοράς ζήτησης του χαλκού το 2005.

Στις 10.044 μονάδες βρίσκεται ο δείκτης Dow, καταγράφοντας απώλειες 0,32%, ενώ στις 1.932 μονάδες κινείται ο Nasdaq με κέρδη 0,37%.

Απώλειες 0,31% για τον S&P στις 1.118 μονάδες.

Στις 4.634 μονάδες ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση ο FTSE 100 καταγράφοντας απώλειες 0,28%, ενώ στη Γαλλία ο CAC 40, ενισχύθηκε κατά 0,15%, στις 3.694 μονάδες.

Κέρδη 0,24% για τον DAX, στις 3.976 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v