ΗΠΑ: Εκρηκτική διεύρυνση εμπορικού ελλείμματος

Σημαντική περαιτέρω διεύρυνση του εμπορικού ισοζυγίου των ΗΠΑ τον Αύγουστο κατέδειξε η επίσημη μέτρηση του Υπουργείου Εμπορίου της χώρας. Το εμπορικό έλλειμμα των ΗΠΑ διαμορφώθηκε στα 51,4 δισ. δολ. έναντι τελευταίας μέτρησης στα 50,1 δισ. δολ.

ΗΠΑ: Εκρηκτική διεύρυνση εμπορικού ελλείμματος
Σημαντική διεύρυνση του εμπορικού ισοζυγίου των ΗΠΑ τον Αύγουστο κατέδειξε η επίσημη μέτρηση του Υπουργείου Εμπορίου της χώρας. Το εμπορικό έλλειμμα των ΗΠΑ διαμορφώθηκε στα 54 δισ. δολ. έναντι τελευταίας μέτρησης στα 50,1 δισ. δολ.

Οι αναλυτές προσδοκούσαν ηπιότερη διεύρυνση του εμπορικού ελλείμματος των ΗΠΑ. Η ενίσχυση του εμπορικού ελλείμματος των ΗΠΑ είναι της τάξεως του 6,9% έναντι τελευταίας μέτρησης στα 50,1 δισ. δολ.

Αναλυτές αποδίδουν τη διεύρυνση στις ανάγκες της εγχώριας οικονομίας για εισαγόμενο πετρέλαιο. Όπως επισημαίνουν, η διαμόρφωση του εμπορικού ελλείμματος σε αυτά τα επίπεδα αναμένεται να τους αναγκάσει να συρρικνώσουν τις προβλέψεις τους για τον ρυθμό ανάπτυξης του Α.Ε.Π. της χώρας στο τρίτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους.

Σημαντική ενίσχυση σημειώθηκε στις νέες αιτήσεις για επιδόματα ανεργίας την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 9 Οκτωβρίου, με τις νέες αιτήσεις να ανέρχονται σε 352.000 έναντι εκτίμησης της αγοράς για 340.000 και προηγούμενης μέτρησης στις 335.000 αιτήσεις.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v