Τι ψηφίζει ο ... Dow Jones στις εκλογές

Αν και τα Exit Polls καταδεικνύουν ότι μάλλον θα επαναληφθεί το θρίλερ του 2000 στις αμερικανικές εκλογές, ο δείκτης Dow έχει... διαφορετική άποψη ”αναδεικνύοντας” με τη δική του συμπεριφορά ως νικητή έναν από τους δύο προεδρικούς υποψηφίους. Δείτε αν προτιμά ”Ελέφαντα ή Γάιδαρο”.

Τι ψηφίζει ο ... Dow Jones στις εκλογές
Η πτώση του δείκτη Dow Jones οδηγεί τον εκάστοτε διεκδικητή κατευθείαν στο Λευκό Οίκο, ενώ, αντίθετα, η άνοδος του ίδιου χρηματιστηριακού δείκτη αποτελεί θετικό σημάδι για το κυβερνών κόμμα. Αυτό είναι το βασικό συμπέρασμα του J. Dorfman, διαχειριστή κεφαλαίων στις ΗΠΑ, η αρθρογραφία του οποίου φιλοξενείται στο Bloomberg.

Με βάση στατιστικά στοιχεία που συνέλεξε για τα έτη που διεξάγονταν προεδρικές εκλογές στις ΗΠΑ από το 1900 μέχρι το 2000, η υποχώρηση του Dow τους δύο τελευταίους μήνες πριν τις εκλογές, αποτελεί σημάδι ότι ο διεκδικητής υποψήφιος θα ορκιστεί νέος πρόεδρος των ΗΠΑ.

Στην αντίθετη περίπτωση, όταν δηλαδή o Dow καταγράφει κέρδη τους μήνες Σεπτέμβριο και Οκτώβριο (οι εκλογές στις ΗΠΑ γίνονται πάντοτε Νοέμβριο από τη δεκαετία του 1860) τότε ο νυν πρόεδρος πρέπει να γνωρίζει ότι η ιστορία και η στατιστική τον ευνοεί.

Το παραπάνω συμπέρασμα έχει επιβεβαιωθεί 24 από τις 26 φορές που πραγματοποιήθηκαν εκλογές στο ισχυρότερο κράτος του κόσμου.

Οι μόνες δύο εξαιρέσεις πραγματοποιήθηκαν το 1953 και το 1968.

Αξίζει να σημειωθεί ότι την περίοδο Σεπτεμβρίου - 14 Οκτωβρίου 2004, ο Dow έχει υποχωρήσει κατά 1,9%. Ίδωμεν...

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v