Ανοδος στη Wall και στο βάθος... αποτελέσματα

Στους ρυθμούς των εταιρικών αποτελεσμάτων δ΄ τριμήνου- των οποίων η ανακοίνωση επίκειται- ”χόρεψε” την Πέμπτη η Wall Street, επιτυγχάνοντας νέα άνοδο. Θετικά επέδρασαν τα εταιρικά νέα από Nokia, Procter & Gamble και Wal Mart.

Οι ανοδικές αναθεωρήσεις προβλέψεων κορυφαίων εταιριών συνεχίστηκαν σε όλη σχεδόν τη διάρκεια της συνεδρίασης της Wall Street, παρέχοντας στους επενδυτές αφορμή για νέες τοποθετήσεις.

Συγκεκριμένα, στις ανακοινώσεις των Nokia και Wal Mart που πριν την έναρξη της συνεδρίασης της Πέμπτης, αναθεώρησαν επί τα βελτίω τις εκτιμήσεις τους για τα μεγέθη τους του δ΄ τριμήνου, προστέθηκε και αυτή της Procter & Gamble.

Για μια ακόμη συνεδρίαση τα περισσότερα κεφάλαια κατευθύνθηκαν σε τίτλους τεχνολογίας, καθώς πληθαίνουν οι εκτιμήσεις ότι τα αποτελέσματα δ΄ τριμήνου θα δείξουν σημαντική βελτίωση για τις εταιρίες του κλάδου.

Τα μακροοικονομικά νέα από αιτήσεις για επιδόματα ανεργίας και αποθέματα χονδρικής, αν και όχι ιδιαίτερα θετικά, δεν κατάφεραν να αποτρέψουν τη νέα ανοδική κίνηση των αμερικανικών αγορών, παραμονές των εταιρικών ανακοινώσεων αποτελεσμάτων δ΄ τριμήνου.

Αναλυτικότερα, οι αιτήσεις για επιδόματα ανεργίας εμφάνισαν άνοδο μεγαλύτερη των εκτιμήσεων των αναλυτών και διαμορφώθηκαν στις 353.000, από 339.000, έναντι εκτιμήσεων που τις ήθελαν στις 345.000.

Τα αποθέματα χονδρικής εμφάνισαν αμετάβλητο ρυθμό αύξησης για το Νοέμβριο. Το μήνα αυτό, το ποσοστό αύξησης παρέμεινε στο 0,5%.

Στο +0,60% και τις 10.592 μονάδες διαμορφώθηκε ο δείκτης Dow Jones, ενώ κέρδη της τάξης του 1,09% παρουσίασε ο Nasdaq, κλείνοντας σε υψηλό περίπου 30 μηνών και στις 2.100 μονάδες. Στο +0,49% και τις 1.131 μονάδες ο S&P 500.

Σε ό,τι αφορά τους ελληνικούς τίτλους, αυτός της Εθνικής κέρδισε 1,82% και διαμορφώθηκε στα 7,83 δολ., αυτός του ΟΤΕ κινήθηκε ανοδικά κατά 0,70% και διαμορφώθηκε στα 5,72 δολ., ενώ άνοδο της τάξης του 2,05% εμφάνισε και το δικαίωμα της Coca Cola 3E, διαμορφούμενο στα 23,42 δολ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v