Nokia: Ανοδική αναθεώρηση για μεγέθη δ’ τριμήνου

Η Nokia αναθεώρησε ανοδικά τις προβλέψεις για τις πωλήσεις και τα κέρδη της του δ’ τριμήνου, οδηγώντας σε πραγματικό ράλι τις μετοχές του τομέα στην Ευρώπη στη σκιά της εκτίναξης των πωλήσεων κινητών τηλεφώνων.

Nokia: Ανοδική αναθεώρηση για μεγέθη δ’ τριμήνου
Σε ανοδική αναθεώρηση των προβλέψεών της για το δ΄ τρίμηνο του έτους προχώρησε η Nokia, η μεγαλύτερη εταιρία κατασκευής εξοπλισμών κινητής τηλεφωνίας στον κόσμο, εξαιτίας της αύξησης της ζήτησης για κινητά τηλέφωνα.

Η Nokia προβλέπει πλέον ότι οι πωλήσεις θα φθάσουν τα 8,6 δισ. ευρώ, περίπου 11 δισ. δολάρια, καταγράφοντας οριακές διακυμάνσεις σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2002, ενώ σύμφωνα με τις προηγούμενες προβλέψεις της εταιρίας οι πωλήσεις θα κατέγραφαν πτώση το τέταρτο τρίμηνο!

Tα προ φόρου κέρδη αναμένεται να κινηθούν μεταξύ των 28- 29 σεντς ανά μετοχή, σε σχέση με τα 21- 23 σεντς προ φόρου κέρδη ανά μετοχή των προηγούμενων προβλέψεων.

Η Nokia, που ελέγχει περίπου το εν τρίτο της παγκόσμιας αγοράς κινητών τηλεφώνων, εκμεταλλεύτηκε την εκρηκτική άνοδο της ζήτησης και την άνοδο των τιμών τους τελευταίους μήνες του προηγούμενου έτους για να βελτιώσει τα μεγέθη της.

Σημαντική βοήθεια δέχθηκε η Nokia και από την αύξηση των επενδύσεων των εταιριών του τομέα των τηλεπικοινωνιών για τη αναβάθμιση των δικτύων.

Η Nokia αποτελεί σύμβολο για όλη την βιομηχανία και η ανακοίνωσή της αποτελεί θετικό στοιχείο, τόνισε ο Benoit Flamant, ο διευθύνων σύμβουλος της IT Asset Management.

Η θετική ανακοίνωση της Nokia εκτίναξε τη μετοχή της, με τους υψηλότερους ρυθμούς από τον Απρίλιο του 2001, καταγράφοντας κέρδη 16%!

Η ανακοίνωση της Nokia παρέσυρε σε άνοδο και τις υπόλοιπες μετοχές του τομέα των εταιριών κατασκευής εξοπλισμών κινητής τηλεφωνίας.

Η Ericsson, η μεγαλύτερη εταιρία κατασκευής δικτύων κινητής τηλεφωνίας στον κόσμο, κατέγραψε ράλι 17% στο χρηματιστήριο της Στοκχόλμης, η γαλλική Alcatel εκτινάχθηκε με κέρδη 13% στο Παρίσι, ενώ η γερμανική Siemens κερδίζει 4,9% στη Φραγκφούρτη.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v