Αφορμή νέας ανόδου στη Wall από Nokia- Wal Mart

Κέρδη εμφανίζουν οι βασικοί δείκτες της Wall Street κατά τη συνεδρίαση της Πέμπτης, καθώς οι επενδυτές αντλούν εκ νέου αισιοδοξία από επιχειρηματικά νέα (Nokia, Wal Mart). Με κέρδη συνεχίζουν και οι ευρωαγορές.

Ανοδικά κινούνται οι βασικοί δείκτες της Wall Street, καθώς ευεργετικά επιδρούν τα νέα από τη Nokia και τη Wal Mart, οι οποίες προχώρησαν σε ανοδική αναθεώρηση των προβλέψεών τους για τα μεγέθη τριμήνου.

Αναλυτικότερα, στο επιχειρηματικό μέτωπο, θετικά είναι τα νέα που έρχονται από τη Nokia και τις ανακοινώσεις με τις οποίες αναθεωρεί ανοδικά τις εκτιμήσεις της για τις πωλήσεις του δ΄ τριμήνου. Τα κέρδη ανά μετοχή εκτιμώνται πλέον στα 0,28- 0,29 δολ. έναντι προηγούμενων εκτιμήσεων για 0,21- 0,22 δολ. ανά μετοχή.

Εξάλλου, αυξημένα έναντι των εκτιμήσεων έσοδα φαίνεται ότι χάρισαν στην κορυφαία εταιρία ειδών λιανικής, Wal Mart οι γιορτές, αφού, σύμφωνα με ανακοίνωσή της, τα έσοδα θα είναι υψηλότερα.

Στο μακροοικονομικό επίπεδο, οι εβδομαδιαίες αιτήσεις για επιδόματα ανεργίας, αν και σημείωσαν αύξηση μεγαλύτερη του αναμενόμενου (διαμορφούμενες στις 353.000 από 339.000 και ενώ οι αναλυτές εκτιμούσαν ότι θα αυξηθούν έως τις 345.000), δεν φαίνεται να ανησύχησαν τους επενδυτές, αφού παραμένουν σε εξαιρετικά χαμηλά επίπεδα.

Εξάλλου, στις 17.00 ώρα Ελλάδας, είναι προγραμματισμένο να ανακοινωθούν τα στοιχεία για τα αποθέματα χονδρικής Νοεμβρίου, τα οποία εκτιμάται ότι θα εξακολουθήσουν να δείχνουν ρυθμό αύξησης της τάξης του 0,5%.

Στο +0,26% και τις 10.556 μονάδες διαμορφώνεται αυτή την ώρα ο δείκτης Dow Jones, ενώ κέρδη της τάξης του 0,48% καταγράφει ο δείκτης Nasdaq, στο επίπεδο των 2.087 μονάδων. Ο τεχνολογικός δείκτης ξεκίνησε τη σημερινή συνεδρίαση από το υψηλότερο σημείο του των τελευταίων 2,5 ετών. Στο +0,16% και τις 1.128 μονάδες ο S&P 500.

Στην Ευρώπη, οι κυριότεροι ευρωπαϊκοί δείκτες συνεχίζουν την σημαντική τους άνοδο, λόγω κυρίως των τοποθετήσεων που καταγράφονται σε τίτλους τεχνολογίας. Κέρδη 0,93% για τον FTSE 100, 1,52% για τον DAX και 1,32% για τον CAC 40.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v