Καλό ”ποδαρικό” κερδών θέλει η Wall από Alcoa

Τον κύκλο δημοσιοποίησης κερδών των μεγάλων αμερικανικών επιχειρήσεων ανοίγει η Alcoa σήμερα στην Wall Street. Η μεγαλύτερη εταιρία κατασκευής αλουμινίου στον κόσμο προβλέπεται ότι θα παρουσιάσει τα καλύτερα 3μηνιαία κέρδη οκτώ χρόνων.

Καλό ”ποδαρικό” κερδών θέλει η Wall από Alcoa
Τα καλύτερα τριμηνιαία κέρδη στα τελευταία 8 χρόνια αναμένεται να ανακοινώσει η Alcoa, η μεγαλύτερη εταιρία κατασκευής αλουμινίου στον κόσμο, μετά την δραστική μείωση του κόστους και την αύξηση 12% στις τιμές του αλουμινίου κατά το τελευταίο τρίμηνο του 2003.

Η ανακοίνωση της εταιρίας, που είναι η πρώτη από τα 30 blue chips του Dow Jones που δημοσιοποιούν αποτελέσματα δ’ τριμήνου, αναμένεται μετά τη λήξη της συνεδρίασης στην Wall Street.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των αναλυτών σε έρευνα της Thomson Financial, η εταιρία που εδρεύει στο Πίτσμπουργκ θα ανακοινώσει ότι τα κέρδη δ’ τριμήνου ενισχύθηκαν στα 34 σεντς ανά μετοχή από 16 σεντς ένα χρόνο πριν.

Πέρσι η εταιρία εμφάνισε συνολικά καθαρές απώλειες 233 εκατ. δολαρίων ή 27 σεντς ανά μετοχή, λόγω δαπανών για την διακοπή λειτουργίας ή την πώληση μονάδων της.

Η Alcoa ευνοήθηκε από την αναρρίχηση της παραγωγής των αμερικανικών εργοστασίων στα υψηλότερα επίπεδα 20 ετών, την αύξηση των κατασκευαστικών δαπανών και την έντονη ζήτηση της Κίνας για αλουμίνα.

Επιπλέον, το ετήσιο κόστος της εταιρίας μειώθηκε κατά τουλάχιστον 1 δισ. δολάρια, εν μέρει στο πλαίσιο του προγράμματος περικοπής 8.500 θέσεων εργασίας.

Οι μετοχές της Alcoa ενισχύθηκαν 45% στο τελευταίο τρίμηνο, με ετήσια άνοδο 67%, την μεγαλύτερη μετά το 1999.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v