Στο Nasdaq η σκυτάλη της ανόδου

Την ανοδική του πορεία συνέχισε για μία ακόμη ημέρα ο δείκτης Nasdaq, την Τετάρτη, λόγω και των προσδοκιών για αυξημένη κερδοφορία των τεχνολογικών εταιριών, ενώ συσσώρευση δυνάμεων και ήπιες ρευστοποιήσεις κερδών παρατηρήθηκαν στο δείκτη Dow Jones.

Αντίρροπες τάσεις παρουσίασαν κατά τη συνεδρίαση της Τετάρτης οι βασικοί δείκτες της Wall Street, αφού ο βιομηχανικός δείκτης Dow έδωσε τεχνικές ενδείξεις συσσώρευσης δυνάμεων, ενώ στον Nasdaq παρατηρήθηκε συνέχιση του αγοραστικού ενδιαφέροντος και κλείσιμο πέριξ των υψηλών διετίας.

Όπως εκτιμούν οι αναλυτές, η τάση που παρατηρήθηκε στη συνεδρίαση της Τετάρτης, αποτελεί συνέχεια αυτής των τελευταίων εβδομάδων, σύμφωνα με την οποία κεφάλαια επιστρέφουν στην τεχνολογία. Αυτό, επισημαίνουν οι ίδιοι είναι αποτέλεσμα και της προσδοκίας για υψηλότερα των περσινών κέρδη των τεχνολογικών εταιριών.

Εξάλλου, παράγοντες των αμερικανικών αγορών, εκτιμούν ότι λόγω και των υψηλών επιπέδων στα οποία βρίσκονται και οι τρεις βασικοί δείκτες προοιωνίζονται την ύπαρξη μεταβλητότητας στις αγορές για τις επόμενες συνεδριάσεις.

Στο επιχειρηματικό επίπεδο, η μετοχή της Nortel κέρδισε περίπου 20% μετά την κοινοποίηση της είδησης για συμφωνία της εταιρίας με την Verizon προκειμένου να υπάρξει συνεργασίας τους στο χώρο του διαδικτύου.

Άλλωστε, η μετοχή της Intel κέρδισε περίπου 3% μετά την αναβάθμισή της εκ μέρους της Bernstein Research σε outperform από market perform.

Στο -0,09% και τις 10.529 μονάδες διαμορφώνεται ο δείκτης Dow Jones, ενώ κέρδη της τάξης του 0,99% εμφάνισε ο δείκτης Nasdaq, στις 2.077 μονάδες. Στο +0,24% και τις 1.126 μονάδες έκλεισε ο S&P 500.

Σε ό,τι αφορά τους ελληνικούς τίτλους, αυτός της Εθνικής υποχώρησε κατά 0,87%, στα 5,86 δολ., αυτός του ΟΤΕ κινήθηκε κατά 4,63% ανοδικά έως τα 7,69 δολ., ενώ κέρδη της τάξης του 3,38% εμφάνισε το δικαίωμα της 3Ε, στα 22,95 δολ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v