Συνεργασία Nortel και Verizon στο διαδίκτυο

Η συνεργασία ανάμεσα στην καναδική Nortel και την αμερικανική Verizon, αποτέλεσε οξυγόνο για την αγορά του Τορόντο, που φοβάται το ”σκληρό” καναδικό δολάριο, περιορίζοντας την ανταγωνιστικότητα της Lucent στις ΗΠΑ.

Συνεργασία Nortel και Verizon στο διαδίκτυο
Η καναδική Nortel Networks υπέγραψε συμφωνία συνεργασίας στον τομέα του διαδικτύου με την Verizon Communications, τη μεγαλύτερη εταιρεία τηλεφωνικών επικοινωνιών στις ΗΠΑ.

Η ανακοίνωση της συνεργασίας εκτίναξε τη μετοχή της Nortel Networks κατά 11% στη Wall Street και το Τορόντο, επιβεβαιώνοντας το δυναμικό χαρακτήρα της εταιρίας του τομέα κατασκευής εξοπλισμών για δίκτυα τηλεπικοινωνιών.

Η Nortel θα εφαρμόσει προηγμένη τεχνολογία στην αναμετάδοση του ήχου, διαμέσου των πρωτοκόλλων που χρησιμοποιούνται στις επικοινωνίες του διαδικτύου, αναβαθμίζοντας τις υπηρεσίες που προσφέρει η Verizon στους συνδρομητές και πελάτες της.

Η άνοδος της μετοχής της Nortel, που αποτελεί από τι μεγαλύτερες εταιρίες του τομέα στον κόσμο, ενίσχυσε την αισιοδοξία της τεχνολογικής αγοράς του Τορόντο, το οποίο αντιμετωπίζει με δέος την υποχώρηση του γειτονικού δολαρίου, που περιορίζει την ανταγωνιστικότητα των καναδικών εταιριών.

Η συνεργασία της Nortel με την Verizon αποτέλεσε σοβαρό πλήγμα για την αμερικανική Lucent, η οποία φαίνεται ότι χάνει ένα σημαντικό τμήμα της εσωτερικής αμερικανικής αγοράς.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v