Τζ. Σνόου: Καλή, αλλά όχι αρκετή η ανάκαμψη

Ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ Τ. Σνόου δήλωσε ικανοποιημένος από την ανακάμψη της αμερικανικής οικονομίας, αλλά επιφυλατικός για τη διατηρησιμότητά της. Εξάλλου, ο κ. Σνόου επαναδιατύπωσε την κυβερνητική πρόθεση για μείωση των ”διδυμων ελλειμμάτων”.

Τζ. Σνόου: Καλή, αλλά όχι αρκετή η ανάκαμψη
Επιφυλακτικός για τη διατήρηση των εξωφρενικών ρυθμών ανάπτυξης στις ΗΠΑ εμφανίστηκε ο υπουργός Οικονομικών, Τζον Σνόου από το βήμα του Εμπορικού Επιμελητηρίου της Ουάσιγκτον, στοιχηματίζοντας πάντως στην ισχυρή ανάκαμψη της μεγαλύτερης οικονομίας του κόσμου.

Παράλληλα, ο Τ. Σνόου υπερασπίστηκε την οικονομική και κυρίως τη φορολογική πολιτική του προέδρου Μπους, υπογραμμίζοντας ότι η μείωση της φορολογικής πίεσης αποτέλεσε το ”λιπαντικό” για τη ανάκαμψη και την αύξηση στις καταναλωτικές δαπάνες.

Ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ επανάλαβε τις γνωστές εκτιμήσεις του Λευκού Οίκου ότι η επιτάχυνση της οικονομίας θα επιτρέψει στο άμεσο μέλλον την εξυγίανση των επικαλούμενων ”δίδυμων ελλειμμάτων”, τονίζοντας παράλληλα ότι επαληθεύτηκαν οι εκτιμήσεις για διεύρυνση της απασχόλησης.

Ο Τ. Σνόου ζήτησε πίστωση χρόνου από τους επικριτές της φορολογικής πολιτικής του Λευκού Οίκου, υπογραμμίζοντας τα μακροπρόθεσμα χαρακτηριστικά της οικονομικής πολιτικής του προέδρου Μπους, αφού το οικονομικό πρόγραμμα της κυβέρνησης θα ολοκληρωθεί μετά από μια δεκαετία.

Επιχειρώντας κατά μέτωπο επίθεση προεκλογικού χαρακτήρα εναντίον της αντιπολίτευσης των δημοκρατικών, και εμμέσως πλην όμως σαφώς εναντίον των επιφυλάξεων της Fed για τις φορολογικές απαλλαγές ο Τ. Σνόου κατηγόρησε τους επικριτές του προέδρου Μπους ότι διέπραξαν ένα μεγάλο λάθος υιοθετώντας πολιτική στρουθοκαμήλου μπροστά στα εμφανή στοιχεία της ισχυρής ανάπτυξης.

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του Τ. Σνόου στο Εμπορικό Επιμελητήριο της Νέας Υόρκης το δολάριο κατέγραφε οριακές διακυμάνσεις έναντι του ευρώ, που υποχωρούσε στα 1,2684 δολάρια.

Οι πολιτικοί αναλυτές στην Ουάσιγκτον εκτιμούν, από το ύφος και το περιεχόμενο της ομιλίας του Τ. Σνόου, ότι η προεκλογική εκστρατεία του προέδρου Μπους θα στηριχθεί σε μεγάλο βαθμό στις επιτυχίες της πολιτικής του στο οικονομικό επίπεδο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v