Εκ νέου κέρδη για τον Nasdaq

Ο Nasdaq έδωσε το στίγμα της ανόδου στην αμερικανική αγορά, διευρύνοντας ακόμη περισσότερο τα χθεσινά του κέρδη, ενώ ”υποχρέωσε” σε θετική τροχιά τον S&P και το κλείσιμο του Dow Jones με οριακές απώλειες. Οριακά πτωτικές τάσεις επικράτησαν στις ευρωπαϊκές αγορές.

Ο Nasdaq έδωσε το στίγμα της ανόδου στην αμερικανική αγορά, διευρύνοντας ακόμη περισσότερο τα χθεσινά του κέρδη, ενώ ”υποχρέωσε” σε θετική τροχιά τον S&P. Ο Dow Jones έκλεισε με οριακές απώλειες.

Μικρές ήταν οι απώλειες στο κλείσιμο για τις ευρωπαϊκές αγορές.

Κατά τη διάρκεια της χθεσινής συνεδρίασης στη Wall Street, ο δείκτης Dow Jones έκλεισε στο υψηλότερο επίπεδο από τις 19 Μαίου 2002, ο Nasdaq διαμορφώθηκε σε επίπεδο που δεν είχε ξαναβρεθεί από τις 8 Ιανουαρίου 2002, ενώ υψηλότερα κινήθηκε και ο S&P.

Αναλυτές σχολιάζουν ότι είναι φυσιολογική η σημερινή τάση μερικής ρευστοποίησης των προηγουμένων κερδών. Σε αυτό συνετέλεσαν και τα στοιχεία για το δείκτη παροχής υπηρεσιών ISM, που υποχώρησε στο 58,6 από το 60,1 του Νοεμβρίου, ενώ οι εκτιμήσεις έκαναν λόγο για άνοδο στο 60,8.

Οι βιομηχανικές παραγγελίες υποχώρησαν 1,4% το Νοέμβριο, ωστόσο το ποσοστό ήταν καλύτερο του 1,5% που αναμενόταν.

Παρατηρητές της αγοράς αναφέρουν ότι για τις επόμενες ημέρες η Wall Street είναι πιθανό να παρουσιάσει κάποια ”στασιμότητα” εν όψει της έναρξης ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων από τις εταιρίες.

Την αρχή κάνει την Πέμπτη η Alcoa.

H Sun Microsystems ”βοήθησε” τον Nasdaq στην ανοδική του πορεία, σημειώνοντας κέρδη 6%, καθώς η Merrill Lynch αναθεώρησε προς τα πάνω τις εκτιμήσεις της για τα αποτελέσματα δ΄ τριμήνου της τεχνολογικής εταιρίας.

Παράλληλα, κέρδη περί το 1% κατέγραψαν οι μετοχές της Starbucks, καθώς η εταιρία ανακοίνωσε ότι τα κέρδη του τετάρτου τριμήνου αναμένεται να διαμορφωθούν στο υψηλότερο επίπεδο των εκτιμήσεών της.

Κατά 1,5% ενισχύθηκε η Wal-Mart Stores, καθώς η εταιρία ανακοίνωσε ότι η διοίκησή της τη Δευτέρα ενέκρινε πρόγραμμα αγοράς ιδίων μετοχών ύψους 7 δισ. δολαρίων.

Άνοδο πάνω από το 2,5% σημείωσε η JP Morgan Chase, ύστερα από την αναβάθμισή της σε overweight από neutral, από την Prudential.

Αντίθετα, κατά 12% υποχώρησε η μετοχή της Gateway, καθώς η εταιρία εξέδωσε αρνητική προειδοποίηση για τα αποτελέσματα του δ΄ τριμήνου.

Η Εθνική διαμορφώθηκε στα 5,74 δολάρια με πτώση 1,54%, κατά 0,41% υποχώρησε ο ΟΤΕ στα 7,37 δολάρια. Η 3Ε σημείωσε κέρδη 1,83% στα 22,20 δολάρια.

Ο δείκτης Dow Jones διαμορφώθηκε στις 10538,66 μονάδες με απώλειες 0,05% ενώ ο S&P κατέγραψε άνοδο 0,13% στις 1123,67 μονάδες. Ο Nasdaq ενισχύθηκε κατά 0,49% στις 2057,37 μονάδες.

Ο FTSE 100 στο Λονδίνο έκλεισε με απώλειες 0,18% στις 4505,2 μονάδες, ενώ ο DAX στη Φρανκφούρτη κατέγραψε πτώση 0,01% στις 4035,44 μονάδες. Απώλειες περί το 0,35% σημείωσε ο CAC.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v