Ηπια συσσώρευση μετά το ράλι στη Wall

Το ράλι της προηγούμενης συνεδρίασης αφομοιώνουν οι επενδυτές στην αμερικανική αγορά, ενώ και τα στοιχεία για το δείκτη ISM δεν βοηθούν στην επικράτηση θετικού κλίματος. Οριακές οι απώλειες στο κλείσιμο για τις ευρωαγορές.

Το ράλι της προηγούμενης συνεδρίασης αφομοιώνουν οι επενδυτές στην αμερικανική αγορά, ενώ και τα στοιχεία για το δείκτη ISM δεν βοηθούν στην επικράτηση θετικού κλίματος.

Με μικρές απώλειες έκλεισαν οι ευρωαγορές.

Κατά τη διάρκεια της χθεσινής συνεδρίασης στη Wall Street, ο δείκτης Dow Jones έκλεισε στο υψηλότερο επίπεδο από τις 19 Μαίου 2002, ο Nasdaq διαμορφώθηκε σε επίπεδο που δεν είχε ξαναβρεθεί από τις 8 Ιανουαρίου 2002, ενώ υψηλότερα κινήθηκε και ο S&P.

Αναλυτές σχολιάζουν ότι είναι φυσιολογική η σημερινή τάση μερικής ρευστοποίησης των προηγουμένων κερδών. Σε αυτό συντελούν και τα στοιχεία για το δείκτη παροχής υπηρεσιών ISM, που υποχώρησε στο 58,6 από το 60,1 του Νοεμβρίου, ενώ οι εκτιμήσεις έκαναν λόγο για άνοδο στο 60,8.

Οι βιομηχανικές παραγγελίες υποχώρησαν 1,4% το Νοέμβριο, ωστόσο το ποσοστό ήταν καλύτερο του 1,5% που αναμενόταν.

Παράλληλα, κέρδη περί το 1% καταγράφουν οι μετοχές της Starbucks, καθώς η εταιρία ανακοίνωσε ότι τα κέρδη του τετάρτου τριμήνου αναμένεται να διαμορφωθούν στο υψηλότερο επίπεδο των εκτιμήσεών της.

Κατά 1,5% ενισχύεται η Wal-Mart Stores, καθώς η εταιρία ανακοίνωσε ότι η διοίκησή της τη Δευτέρα ενέκρινε πρόγραμμα αγοράς ιδίων μετοχών ύψους 7 δισ. δολαρίων.

Υψηλή άνοδο πάνω από το 2% σημειώνει η JP Morgan Chase, ύστερα από την αναβάθμισή της σε overweight από neutral, από την Prudential.

Αντίθετα, κατά 14% υποχωρεί η μετοχή της Gateway, καθώς η εταιρία εξέδωσε αρνητική προειδοποίηση για τα αποτελέσματα του δ΄ τριμήνου.

Ο δείκτης Dow Jones διαμορφώνεται στις 10521,85 μονάδες με απώλειες 0,21% ενώ και ο S&P καταγράφει πτώση 0,06% στις 1121,56 μονάδες. Ο Nasdaq ενισχύεται κατά 0,24% στις 2052,18 μονάδες.

Ο FTSE 100 στο Λονδίνο έκλεισε με απώλειες 0,18% στις 4505,2 μονάδες, ενώ ο DAX στη Φρανκφούρτη κατέγραψε πτώση 0,01% στις 4035,44 μονάδες. Απώλειες περί το 0,35% σημείωσε ο CAC.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v