Στην αγορά του Ιράκ η PepsiCo!

Την είσοδο στην ”νέα” αγορά του Ιράκ εξασφάλισε η PepsiCo ύστερα από υπογραφή συμφωνίας με την Baghdad Soft Drinks Co για εμφιάλωση και διανομή προϊόντων Pepsi. Η κίνηση αναμένεται να τονώσει την ιρακινή αγορά, καθώς εκτιμάται ότι η PepsiCo διαβλέπει αύξηση των θέσεων εργασίας κατά 2.000.

Στην αγορά του Ιράκ η PepsiCo!
Την επιστροφή της PepsiCo στο Ιράκ μετά από 13χρονη απουσία λόγω διεθνών εμπορικών κυρώσεων ανακοίνωσε η εταιρία, η δεύτερη μεγαλύτερη εταιρία αναψυκτικών στο κόσμο, μετά την επίτευξη συμφωνίας με την ιρακινή Baghdad Soft Drinks Co για εμφιάλωση και διάθεση προϊόντων της στην αγορά του Ιράκ.

Σημειώνεται, ότι η PepsiCo εισήλθε στην ιρακινή αγορά για πρώτη φορά το 1950.

Η εν λόγω στρατηγική κίνηση, όπως εκτιμά η διοίκηση της PepsiCo θα έχει ως αποτέλεσμα την δημιουργία 2.000 περίπου θέσεων εργασίας στην Baghdad Soft Drinks Co.

Ειδικότερα, οι όροι της συμφωνίας αναφέρονται σε παροχή δικαιωμάτων στην Baghdad Soft Drinks Co για δυνατότητα εμφιάλωσης με το εμπορικό σήμα Pepsi-Cola καθώς και των αναψυκτικών της Seven-Up και Mirinda.

Παράλληλα, σημειώνεται ότι τα σχέδια της Baghdad Soft Drinks για το πρώτο εξάμηνο του 2004 επικεντρώνονται στη διανομή προϊόντων του ομίλου Pepsi στην ενδοχώρα όπου αναλογεί το 40% του ιρακινού πληθυσμού.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v