Ηπια συσσώρευση για Dow-S&P

”Ανάσα” φαίνεται ότι παίρνουν οι επενδυτές στην αμερικανική αγορά ύστερα από τα κέρδη που κατέγραψε η τελευταία στις δύο προηγούμενες συνεδριάσεις, ενώ η Nokia ”προσπαθεί” να συντηρήσει τα κέρδη στο Nasdaq, ύστερα από τα θετικά σχόλια χρηματιστηριακών. Πτωτικό το κλίμα στην Ευρώπη.

Σε ήπιες ρευστοποιήσεις από τα πολύμηνα υψηλά προχωρούν οι επενδυτές στην αμερικανική αγορά, με το ενδιαφέρον να παραμένει στον τεχνολογικό κλάδο, μετά και τα θετικά σχόλια χρηματιστηριακών για τη Nokia.

Πτωτικό το κλίμα στις ευρωπαϊκές αγορές.

Ειδικότερα, οι μετοχές της φινλανδικής κατασκευάστριας εταιρίας κινητών τηλεφώνων κινούνται υψηλότερα, ύστερα από την αναβάθμισή της σε overweight από neutral, από την JP Morgan. Σε buy αναβάθμισε τη Nokia και η Dresdner Kleinwort Wasserstein.

Αντίθετα, πτωτική τροχιά ακολουθούν οι μετοχές της εταιρίας λιανικής Circuit City, καθώς ανακοίνωσε ότι οι πωλήσεις των καταστημάτων της με χρόνο λειτουργίας πάνω από ένα έτος, υποχώρησαν 2% το Δεκέμβριο.

Η UBS αναβάθμισε τη σύστασή της για τη Nortel Networks σε buy από neutral, αναθεωρώντας παράλληλα και την τιμή στόχο στα 6 από τα 5 δολάρια.

Εξάλλου, η UBS περιέκοψε τη σύστασή της για την BellSouth σε neutral πό buy, κυρίως λόγω της υποχώρησης της μετοχής της εταιρίας κατά 23% από τα μέσα Οκτωβρίου.

Ο δείκτης Dow Jones διαμορφώνεται στις 10523,02 μονάδες σημειώνοντας πτώση 0,15%, ενώ και ο S&P υποχωρεί περί το 0,16% στις 1121,86 μονάδες. Ο Nasdaq ενισχύεται οριακά κατά 0,03% στις 2057,94 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v