Η φορολογική αρχή των ΗΠΑ απολύει 2.400 άτομα

Η Υπηρεσία Δημοσίων Εσόδων IRS απολύει 2.400 άτομα, εξαιτίας της αύξησης της υποβολής φορολογικών δηλώσεων διαμέσου του Ίντερνετ, που αλλάζει τους τρόπους καταστολής του οικονομικού εγκλήματος.

Η φορολογική αρχή των ΗΠΑ απολύει 2.400 άτομα
Η φορολογική αρχή των ΗΠΑ, Internal Revenue Service ανακοίνωσε ότι θα μειώσει το προσωπικό της, τουλάχιστον κατά 2.400 άτομα, εκ των οποίων οι περισσότεροι θα είναι υπάλληλοι, προειδοποιώντας ότι μπορεί να προχωρήσει σε νέα μείωση του προσωπικού μετά την εξέταση των νέων φορολογικών δηλώσεων.

Ο Μark Everson, o διευθυντής της Υπηρεσίας Δημοσίων Εσόδων, υπογράμμισε ότι η μεγάλη αύξηση των φορολογικών δηλώσεων που υποβάλλονται με ηλεκτρονική μορφή και η ηλεκτρονική μορφή της επιστροφής φόρων περιόρισε τις ανάγκες άμεσης παρέμβασης για την αντιμετώπιση των φορολογικών παρατυπιών ή ακόμη και του οικονομικού εγκλήματος.

Η κατάσταση αυτή, σύμφωνα με τον M. Everson, επιβάλλει την αναδιάρθρωση των δραστηριοτήτων της υπηρεσίας και τη μείωση του προσωπικού της, αφού δεν υπάρχει πλέον η άμεση ανάγκη κίνησης διαφόρων νομικών διαδικασιών εναντίον των παραβατών της φορολογικής νομοθεσίας γιατί έχουν αντικατασταθεί από προβλεπόμενα μέτρα που εφαρμόζονται διαμέσου του διαδικτύου!

Η υπηρεσία πάντως αναγνώρισε ότι αντιμετωπίζει προβλήματα για τη δίωξη του φορολογικού εγκλήματος, ενώ διευκρίνισε ότι εστιάζει το ενδιαφέρον της για τις παραβιάσεις της νομοθεσίας από τα φυσικά πρόσωπα με υψηλά εισοδήματα και τα νομικά πρόσωπα με άξονα τις μεγάλες εταιρίες. Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι η IRS ανακοίνωσε ότι στο μέλλον θα προχωρήσει σε νέες προσλήψεις.

Η National Treasury Employees Union, το σωματείο των εργαζομένων στο υπουργείο Οικονομικών, άσκησε έντονη κριτική για την απόφαση της διεύθυνσης της IRS.

Η IRS απασχολεί 115.000 άτομα, ενώ η υποβολή φορολογικών δηλώσεων με ηλεκτρονικών μορφή υπερ- τετραπλασιάστηκε την τελευταία δεκαετία φθάνοντας τα 53 εκατομμύρια δηλώσεις το 2003, σύμφωνα με τα στοιχεία της υπηρεσίας.

Η IRS εκτιμά, όμως, ότι ο αριθμός αυτός δεν είναι ικανοποιητικός, παρόλο που δεν μπορεί να αποτρέψει τη μείωση του προσωπικού.

H Υπηρεσία Δημοσίων Εσόδων IRS αποτελεί τη φορολογική αρχή των ΗΠΑ, που είναι υπεύθυνη, τόσο για την είσπραξη των φόρων, όσο και για τη διαπίστωση των παραβιάσεων και τη δίωξη των παραβατών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v