ΗΠΑ: Άνοδος πωλήσεων λιανικής τις γιορτές

H Wal Mart, η Nordstrom, η AnnTaylor, η Tiffany και οι άλλες μεγάλες εταιρίες λιανικής των ΗΠΑ κατέγραψαν την εορταστική περίοδο τις υψηλότερες πώλησεις της τελευταίας 4ετίας.

ΗΠΑ: Άνοδος πωλήσεων λιανικής τις γιορτές
Οι αμερικανικές εταιρίες λιανικής, από την Wal Mart έως την Nordstrom, κατέγραψαν κατά τη διάρκεια της εορταστικής περιόδου τις υψηλότερες πωλήσεις της τελευταίας 4ετίας.

Η καταναλωτική εμπιστοσύνη φαίνεται ότι βρίσκεται σε υψηλότερα επίπεδα από το προηγούμενο έτος, τόνισε ο James Fernandez, ο οικονομικός διευθυντής του διάσημου οίκου κοσμημάτων, Tiffany.

Οι πωλήσεις λιανικής αυξήθηκαν 4,2% το Δεκέμβριο, σύμφωνα με τις αμερικανικές εταιρίες λιανικής που συμμετέχουν στο International Council of Shopping Centers.

Η άνοδος των πωλήσεων λιανικής το Δεκέμβριο έφθασε στα δεύτερα υψηλότερα επίπεδα από την αντίστοιχη άνοδο του 1999, περίοδο που είχαν καταγράψει άνοδο σε ποσοστό 6,7%.

Οι αναλυτές της αγοράς της Νέας Υόρκης υπογράμμισαν το γεγονός ότι η εορταστική περίοδος του 1999 αποτέλεσε την τελευταία εορταστική περίοδο πριν από την έκρηξη της χρηματιστηριακής φούσκας την άνοιξη του 2000 και την επιβράδυνση της οικονομίας.

Η Wal Mart, η μεγαλύτερη εταιρία λιανικής στον κόσμο, κατέγραψε άνοδο των πωλήσεων της κατά 4,3% την εορταστική περίοδο του 2003, σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του προηγούμενου έτους.

Η Nordstrom, με έδρα το Σιάτλ, ανακοίνωσε ότι οι πωλήσεις της για το ίδιο διάστημα εκτινάχθηκαν κατά 9,1%, σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2002.

Η AnnTaylor και η Tiffany αποτέλεσαν τις εταιρίας που ανακοίνωσαν την υψηλότερη διόρθωση αναμενόμενης κερδοφορίας μετά το τέλος της εορταστικής περιόδου.

Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι οι εταιρίες λιανικής που πωλούν είδη πολυτελείας εξέφρασαν την ικανοποίησή τους, γιατί η μείωση της φορολογίας και η ανάκαμψη της οικονομίας οδήγησε σε σημαντική άνοδο των πωλήσεων τους.

Η Target ανακοίνωσε ότι οι πωλήσεις της αυξήθηκαν κατά 4,1% το Δεκέμβριο, σε χαμηλότερα επίπεδα από τις προβλέψεις της.

Η Sears ανακοίνωσε ότι οι πωλήσεις της υποχώρησαν 0,80% για την ίδια περίοδο.

Η Kohl, η εταιρία λιανικής discount, ανακοίνωσε ότι οι πωλήσεις της υποχώρησαν 1,2% το Δεκέμβριο, μειώνοντας τις προβλέψεις κερδοφορίας για το τέταρτο τρίμηνο.

Η Gap, η μεγαλύτερη εταιρία λιανικής στον τομέα του ενδύματος, ανακοίνωσε ότι οι πωλήσεις αυξήθηκαν κατά 1%, σε χαμηλότερα επίπεδα από το 5,1% των προηγούμενων προβλέψεων της Thomson Financial.

Η εταιρία επικαλέστηκε ότι για τα αποτελέσματα αυτά ευθύνεται η κακοκαιρία και οι εκπτώσεις κατά τη διάρκεια της εορταστικής περιόδου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v