Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η πτώση του πετρελαίου χαρίζει κέρδη στη Wall

Aνοδικά κινούνται οι βασικοί δείκτες της αμερικανικής αγοράς στο άνοιγμα, διευρύνοντας τα κέρδη από τη χθεσινή συνεδρίαση, καθώς το κλίμα εμφανίζεται βελτιωμένο μετά την περαιτέρω υποχώρηση της πετρελαϊκής τιμής κάτω από τα 55 δολάρια το βαρέλι και τα χθεσινά, αισιόδοξα σχόλια στελέχους της Federal Reserve. Κέρδη και στις ευρωαγορές.

Aνοδικά κινούνται οι βασικοί δείκτες της αμερικανικής αγοράς στο άνοιγμα, διευρύνοντας τα κέρδη από τη χθεσινή συνεδρίαση, καθώς το κλίμα εμφανίζεται βελτιωμένο μετά την περαιτέρω υποχώρηση της πετρελαϊκής τιμής και τα χθεσινά, αισιόδοξα σχόλια στελέχους της Federal Reserve.

Κατά τη χθεσινή συνεδρίαση, το νευρικό κλίμα που επικρατούσε αντιστράφηκε μετά την ανακοίνωση του αντιπροέδρου της FED, Donald Kohn, ότι η οικονομία φαίνεται να ξεπερνά την ύφεση της αγοράς ακινήτων και οι πληθωριστικές πιέσεις περιορίζονται. Τα σχόλια του αμερικανού τραπεζίτη αφήνουν ανοικτό το ενδεχόμενο για μείωση των επιτοκίων.

Εν τω μεταξύ, η πτώση της πετρελαϊκής τιμής συνεχίζεται, καθώς η διατήρηση της καλοκαιρίας στις ΗΠΑ και η επακόλουθη πτώση σε πετρέλαιο θέρμανσης πίεσε το εμπόρευμα κάτω και από τα 54 δολάρια. Στην παρούσα φάση, διαμορφώνεται στα 54,3 δολάρια με πτώση 3% ενώ από τις αρχές του έτους, οι απώλειες διαμορφώνονται στο 11%.

Στην αγορά, η διόρθωση στην πετρελαϊκή τιμή οδηγεί σε απώλειες για τους τίτλους εταιριών του κλάδου, ενώ οδηγεί σε κέρδη μετοχές ενεργοβαρών εταιριών όπως οι αεροπορικές. Σημαντικές πιέσεις στους τίτλους των ExxonMobil και ConocoPhilips.

Ισχυρές πιέσεις στη μετοχή της Sprint Nextel μετά την ανακοίνωση πρόβλεψης για τα αποτελέσματα του 2006 που υπολείπονται των εκτιμήσεων της αγοράς.

Ο Dow Jones κινείται στις 12.438 μονάδες, καταγράφοντας κέρδη 0,12%, ο Nasdaq ενισχύεται κατά 0,24%, στις 2.443 μονάδες, ενώ ο S&P 500 βρίσκεται στις 1.414 μονάδες, σημειώνοντας άνοδο 0,12%.

Στο Λονδίνο, ο FTSE 100 κινείται στις 6.203 μονάδες με άνοδο 0,19%,στη Φρανκφούρτη ο DAX 30 ενισχύεται κατά 0,50% στις 6.685 μονάδες ενώ ο CAC 40 στο Παρίσι κερδίζει 0,55%, στις 5.552 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v